Bevægelse og dans

Faget tager udgangspunkt i gotvedgymnastikkens grundbevægelser, og vi lægger vægt på, at du får en grundig forståelse for og erfaring med de grundlæggende principper.

Du lærer at arbejde med muskel- og tyngdekraft, sving, energioverførsel, spænding og afspænding i bevægelserne. Du lærer også om økonomisering med kroppens kræfter, krydsningslov og vægtoverføring. Det er alt sammen bevægelseselementer der indgår i arbejdet med det naturlige bevægelsesmønster – gang, løb, hop og kast.

Arbejdet med grundbevægelserne er tilrettelagt som en udviklings- og refleksionsproces, hvor bevægelserne løbende forfines og opleves på ny. På den måde opstår nye indfaldsvinkler til gotvedgymnastikken. Der inddrages også mange andre former for bevægelse og dans, som fx folkedans, salsa, afrocubansk, samba, swing, moderne dans.

Der er stort fokus på musikforståelse, og på hvordan vi kan udvælge og anvende musik, rytme og lyd, der kan understøtte bevægelsen. Vi arbejder også med at bruge vores stemme i undervisningsrummet.

Du kommer både til at arbejde med dine egen kropslige færdigheder, så du bliver dygtig til at bevæge dig til musik, og med din undervisningskompetence, så du bliver dygtig til at undervise andre.

Der arbejdes med faget på alle fire semestre med størst vægt på 2. semester.