Bevægelse og dans

Faget tager sit udgangspunkt i gotvedgymnastikkens grundbevægelser, og vi lægger vægt på, at du får en grundig forståelse for og erfaring med de grundlæggende principper. Du skal lære om arbejdet med muskel- og tyngdekraft, sving, energioverførsel, spænding og afspænding i bevægelserne samt økonomisering med kroppens kræfter, krydsningslov og vægtoverføring. Alt sammen bevægelseselementer der også indgår i arbejdet med det naturlige bevægelsesmønster; gang, løb, hop og kast.

Arbejdet med grundbevægelserne er tilrettelagt som en udviklings- og refleksionsproces, hvor bevægelserne løbende forfines og opleves på ny og på den måde giver nye indfaldsvinkler til gotvedgymnastikken. I det arbejde inddrages også mange andre former for bevægelse og dans, som fx salsa, afrocubansk, samba, swing, moderne dans.

Der er stort fokus på musikforståelse og på hvordan vi kan udvælge og anvende musik, rytme og lyd, der kan understøtte bevægelsen. Vi arbejder også med at kunne bruge vores stemme i undervisningsrummet.

Du kommer både til at arbejde med dine egen kropslige færdigheder – at du bliver dygtig til at bevæge dig til musik – og med din undervisningskompetence, så du bliver dygtig til at undervise andre.

Der arbejdes med faget på alle fire semestre med størst vægt på 2. semester.