Gratis foredrag med hjerneforsker Jens Bo Nielsen

Gotvedinstituttet indbyder til gratis foredrag om hjernens indflydelse på vores bevægelser med en af landets førende hjerneforskere Jens Bo Nielsen.

“Bevægelsens ulidelige lethed. Har vi fri vilje?

Når vores hjerne fungerer som den skal, er vores bevægelser mere eller mindre automatiske. Ved neurologiske sygdomme kan bevægelserne dog komme ud af kontrol og føre til ufrivillige, ubehagelige bevægelser.

“Er det mig eller min hjerne, der bestemmer?” Videnskaben har diskuteret i århundreder, hvorvidt vores bevægelser er skabt gennem reflekser eller fri vilje. Svaret er et både-og.

Jeg vil i dette foredrag give eksempler på, hvordan reflekser er nødvendige for, at vi kan udføre selv vores mest velovervejede handlinger.

Du vil høre om, hvordan vores hjerne lærer at forudse reflekserne og bruge dem til at lave vores bevægelser hurtigt og præcist. Vi behøver derfor ikke at bruge særligt meget opmærksomhed på de fleste af vores bevægelser.

Derudover vil vi se på, hvordan nogle af de reflektoriske mekanismer kan komme ud af kontrol hos personer med arvelige neurologiske sygdomme eller efter hjerneskade, og give anledning til ubehagelige ufrivillige bevægelser. Det er dér bevægelsens lethed kan blive ulidelig.

Jens Bo Nielsen
Professor, Institut for Neurovidenskab”

Foredraget foregår tirsdag 23. april kl. 9.00-10.00 i Ny Sal.
Der er 50 pladser. Tilmeld dig ved at skrive en mail til uddannelsen@gotved.dk.