Underviser

Du bliver en faglig kompetent underviser med teorien og praksis i orden

En stor del af vores studerende får arbejde som undervisere – enten mens de studerer eller bagefter. Mange gør det til deres levevej – enten som en del af deres virke eller på fuld tid.

Du bliver klædt på til at kunne undervise større grupper mennesker i bevægelse og afholde kurser i specifikke dele af kroppen for enten grupper eller enkeltpersoner.

Teori – du får en solid viden om krop, bevægelser og undervisning

På uddannelsen får du en alsidig og sammenhængende viden, som vil fungere som en tryg og sikker støtte i dit arbejdsliv fremover. Vi arbejder med at give dig viden om:

  • kroppen – anatomi og fysiologi
  • bevægelser – motorisk udvikling, læring og analyse af bevægelser og bevægelsesprincipper
  • træning – træningsfysiologi og grundtræning
  • undervisning – pædagogiske og didaktiske refleksioner og værktøjer, lærerroller og relationer, opbygning og organisering af undervisning
  • musik – rytme, tempo, karakter og valg af musik til bevægelse, dans og træning
  • sundhed og trivsel – sundhed og fællesskaber, sammenhænge krop-psyke, sundhed og sygdom, krop og seksualitet

Praksis: Du får en dygtig, stærk, nærværende og glad krop

I løbet af studiet vil du arbejde med din egen krop igennem mange forskellige læreprocesser. Din krop bliver dygtig til at bevæge sig, og du kommer i god form og bliver stærk. Vi lægger også stor vægt på arbejdet med at mærke og ”være til stede” i sin krop, så vi kan udvikle det nærvær i kroppen og bevægelserne, som er vigtigt for at blive en god underviser. Den glade krop og glæden ved bevægelse er centralt i alt vores arbejde.

Vi tager udgangspunkt i gotvedgymnastikken, og du skal lære at arbejde med og forstå gotvedgymnastikkens grundbevægelser. Grundbevægelserne består i arbejdet med muskel- og tyngdekraft, sving, energioverførsel, spænding og afspænding i bevægelserne, økonomisering med kroppens kræfter, krydsningslov og vægtoverføring. Derudover arbejder vi med mange andre former for træning og bevægelse som fx funktionel bevægelse/natural movements, fysisk grundtræning og mange former for dans.

Gotvedgymnastikken er fundamentet, men du vil kunne lave din helt egen sammensætning af netop de bevægelsesmønstre og træningsformer, som du kan lide at undervise i.