Nyt kursus: Vi tester balancen

Balancekursus Gotvedinstituttet
Balancetræning er vigtig hele livet igennem, men mange glemmer den del i deres træningsrutiner. Derfor tilbyder Søren Ekman to kurser i marts 2022 – et for dig midt i livet, og et for dig der er senior, hvor balancetræning er i højsædet.
 
Børn er mestre i balancetræning. De gør det konstant, når de ruller, snurrer og vælter rundt i legeredskaber, sofaen eller med hinanden.
Men hvornår har du sidst slået en kolbøtte – og hvad tror du, der ville ske, hvis du gjorde?
Balancen er vigtig for at kunne opretholde et højt funktionsniveau livet igennem, og allerede midt i livet kan balancen være påvirket, hvis den ikke bliver trænet.

Vi skal blive rundtossede

På Søren Ekmans nye kurser Træn din balance og Træn din balance, senior skal vi teste, hvordan det står til med balancen, og derefter lave balancetræning i kombination med gotvedgymnastik og have viden om, hvad vi selv kan gøre for at holde balancen i hverdagen. Vi skal blive rundtossede, vi skal vakle og gribe os selv, og vi skal nogle gange bevæge os med lukkede øjne, for at synet ikke skal overtage. Du skal være stærk i dine ben og dine holdningsmuskler.

Hvorfor er balancen vigtig?

Vi mærker det i hverdagen, hvis balancen ikke er tip-top. Det kan være du bliver lidt svimmel, når du rejser dig, synes det er utrygt på cykelstien, hvis andre er for hurtige omkring dig eller kommer til at dreje lidt i bilen, når du orienterer dig bagud. Når du er i 40’erne er det måske begrænset, hvor store generne er, men senere i livet, kan det blive en udfordring, som holder dig tilbage i hverdagen. Den gode nyhed er, at det kan trænes – så kom med, det bliver sjovt!