Balancetræning for seniorer + træningsvideo

Oplever du, at din balance er blevet forringet med årene? Den gode nyhed er, at du kan træne din balance og blive mere sikker i din hverdag. På dette kursus får du balancetræning kombineret med gotvedgymnastik henvendt til dig, der er 60+. Efterfølgende får du adgang til en video med balancetræning derhjemme.

Det er vigtigt at træne balancen for at kunne blive ved med at leve et aktivt liv. Det er ikke sikkert, du er opmærksom på, at din balance er blevet dårligere, men der er flere tegn i dagligdagen, der kan pege på det. Det kan fx være sværere at komme op og ned fra gulvet, du snubler eller er lidt mere kluntet, eller du synes, det er utrygt at cykle, når der er mange andre cyklister.

Den gode nyhed er, at du kan træne din balance og på den måde forbedre den og forebygge en hurtig forringelse.

Balancen styres af:

  • Stillingssansen – tryk/følesansen under fødderne og ledsanserne
  • Balancesansen – den vestibulære sans i buegangene i det indre øre
  • Synet, der hjælper os med at fortælle os, hvor vi er i forhold til omverdenen, og kompenserer for funktionen i de andre 2 sanser
  • Muskelstyrken i benene

Disse funktioner skal stimuleres og aktiveres og trænes, for at kroppen kan fungere optimalt i alle situationer.

Det er ikke nok at stå på 1 ben. Så bliver du kun god til at stå på 1 ben.

Du skal blive rundtosset, du skal vakle og gribe dig selv, og du skal nogle gange bevæge dig med lukkede øjne, for at synet ikke skal overtage. Du skal være stærk i dine ben og dine holdningsmuskler.

Vi tester balancen

På dette kursus vil vi teste din balance i forhold til

  • Styrken i benene
  • Stillingssansen
  • Balancesansen

Derefter vil vi træne balancen i forbindelse med gotvedgymnastik. Gotvedgymnastikken er netop bygget op omkring kroppens grundlæggende funktioner, og dermed også balancen.

Vi skal ned på gulvet, og op igen, træne styrken til vi får dejligt varme muskler, og du bliver forpustet og rundtosset flere gange i løbet af kurset.

Du skal altså indstille dig på et par aktive timer, hvor du vil være i bevægelse hele tiden, med skiftende intensitet.

Balancetræning derhjemme på video

Hvis du skal have den fulde effekt af balancetræning, skal du vedligeholde det. Derfor giver vi, efter kurset er overstået, adgang til videoen Træn din balance med Søren Ekman. Videoen indeholder: 3 tests af styrken, stillingssansen og balancesansen. 3 programmer der indeholder opvarmning og udspænding/afspænding og gennemgående totaløvelser. Programmerne har hver især fokus på de 3 hovedområder: Styrke, stillingssans og balancesans.

Se et klip fra videoen på YouTube