Bindevævstræning

Er du ny på Gotvedinstituttet? Opret en bruger her!

Ønsker du en fleksibel, afspændt og smertefri krop, så er bindevævstræning noget for dig. Bindevævstræning er selvmassage, som vi udfører på et redskab (foamroller eller bold), mens vi laver stabiliserende øvelser. 

Næsten alle kan have gavn af bindevævstræning. Dig, der har tidligere skader, gamle operationsar, en inaktiv livsstil eller er oppe i alderen, har en særlig risiko for stift og ufleksibelt bindevæv. Du vil særligt kunne mærke en stor forskel med træningen.

Derfor skal du lave bindevævstræning

Bindevævet ligger som en hinde omkring musklerne i kroppen, og når det bliver stift, får vi svært ved at bruge kroppen, som vi har lyst til. Det kan også give smerter og spændinger. Bindevævet er som et kæmpe spind af væv, og det betyder, at en gammel skade i foden kan give gener andre steder i kroppen, da en gammel skade netop kan få bindevævet til at blive ufleksibelt, og denne manglende fleksibilitet vil brede sig.

Vi masserer bindevævet, mens vi træner

På dette kursus løsner vi op for både muskelspændinger og ufleksibel fascia/bindevæv gennem massage og stræk. Vi bruger bolde, foamrollers og andre redskaber, som er gavnlige til formålet. Igennem forløbet vil vi have fokus på, hvordan en bevægelse føles i kroppen både før og efter, vi har løsnet muskler og bindevæv. Du vil kunne mærke, at du bliver blødgjort, men du vil sandsynligvis også føle dig træt og lidt tung i kroppen som efter en god fysiurgisk massage.

Et kursus i bevægelse

I undervisningen lægger vi vægten på bevægelse og øvelser, og det teoretiske omkring bindevævets funktion bliver gennemgået sammen med øvelserne. Bindevævstræningen vil foregå i et roligt tempo, hvor øvelserne hovedsageligt er stabiliserende og styrkende og inspireret af Pilates og gotvedgymnastik. Målet er at opnå en mere fri, fleksibel, stærkere og velfungerende krop til hverdagens gøremål. Kurset er rettet mod, at du kan fortsætte træningen derhjemme for at få den fulde effekt. Mange oplever, at regelmæssig bindevævstræning kan erstatte behovet for massage af en massør, og mange smerter og spændinger kan holdes nede.

Hvem kan deltage i vores bindevævstræning?

Alle er velkomne på kurset, men en undtagelse er dig, som har osteoporose, eller dig som for nylig har gennemgået en operation og har ar. Det skyldes, at bindevævstræning giver relativt hårde tryk på hud og knogler, og det skal udføres i en meget skånsom variation, hvis man er nyopereret eller har knogleskørhed, og det hensyn kan vi desværre ikke tage på dette kursus.

Kom og vær med, og bliv overrasket over, hvor dejlig kroppen kan føles efter grundig bindevævstræning.

Tilmeld dig et hold: