Motion for ældre

Der er mange gode grunde til at komme i gang med at dyrke motion og holde sig aktiv. Regelmæssig motion forbedrer din sundhed, og hvis du vælger at gå til gotvedgymnastik, får du også glæden ved fællesskabet og motion i smukke lokaler. Udover at give velvære og øge livskvaliteten bidrager motion ligeledes til at forebygge livsstilssygdomme.

Hos Gotvedinstituttet på Frederiksberg tilbyder vi forskellige former for gymnastikhold og kurser som motion for ældre og voksne i alle aldre. Vi har både motionshold for mænd og kvinder hver for sig eller sammen. Uanset om du er nybegynder eller har været vant til at dyrke motion i mange år, har vi med stor sandsynlighed et hold, som passer til dit niveau samt dine ønsker og behov. Vores hold er for dig, som gerne vil holde dig fysisk aktiv, have mere overskud i hverdagen og samtidig dyrke motion i fællesskab med andre.

Hensyntagende træning på Gotvedinstituttet kalder vi for Rolig træning. Her er god plads
til de individuelle behov og fokus på fortsat at være selvhjulpen i hverdagen.

Mange forskellige motionshold

Hos Gotvedinstitituttet har vi mange forskellige slags motionshold. Til hver træning med gotvedgymnastik vil du få en veltilrettelagt blanding af styrke, puls, sving, stræk, udspænding og ofte også afspænding. Gotvedgymnastik bygger på kroppens naturlige bevægelsesmønstre, og øvelserne er udvalgt efter deres gavnlige egenskaber til at hjælpe din krop i balance. Eftersom intensiteten på holdene er forskellig, kan vi tilbyde træning og gymnastik til en bred målgruppe. Vi har både holdtyper med lav intensitet, medium intensitet og høj intensitet. Vi tilbyder forskellige motionsformer for ældre, seniorer, pensionister og førtidspensionister i dagtimerne mellem 9 og 16.

Vores Træning og balance-hold er for dig, som gerne vil holde dig i form og opleve skøn totalbevægelse i din motionsform.
Du skal kunne løbe og hoppe let, hvis du skal følge træningen, da det er faste indslag i træningen.

Fordele ved motion for ældre

Det er vigtigt at motionere gennem hele livet – også selvom du er i den ældre målgruppe. Motion er nemlig nødvendigt, hvis du vil opretholde en sund krop og forebygge livsstilssygdomme, muskeltab og ledproblemer. Ved at deltage i vores motionstilbud til ældre vil du i højere grad være i stand til at bevare mobiliteten og udføre dagligdags gøremål. Udover de fysiske fordele ved motion, vil motion også have en positiv betydning for dit psykiske velvære. Mange af vores deltagere oplever, at det er motiverende at møde de samme holddeltagere og den samme underviser hver uge, hvilket øger sandsynligheden for, at de får dyrket regelmæssig motion.

Når ældre dyrker motion, skal de træne efter de samme principper som alle andre aldersgrupper, men der kan være forskel på intensiteten, og hos Gotvedinstituttet tager vi gerne individuelle hensyn – særligt på vores Rolig træning-hold. Det er aldrig for sent at få en mere aktiv livsstil og få mere motion ind i hverdagen.

Kom og dyrk seniormotion på Gotvedinstituttet

Hvis du er på udkig efter et sted, hvor du kan dyrke motion i fællesskab med andre, så tilmeld dig et af vores mange motionstilbud for ældre. Hos Gotvedinstituttet tilbyder vi effektiv grundtræning af hele kroppen, som vil have en positiv betydning for din blandt andet din styrke, kondition og balance.

Underviserne på vores hold har alle færdiggjort gotvedudddannelsen, hvilket er din garanti for høj kvalitet i undervisningen. Både musik, bevægelser og sammensætningen af øvelserne i hver lektion er nøje gennemtænkt og udvalgt. Vores fagprofessionelle undervisere er meget bevidste om, at udførelsen af øvelserne er anatomisk og ergonomisk korrekt. På den måde kan du være sikker på at få professionel og kyndig vejledning gennem hele lektionen. Vores motionshold er optimale som effektiv træning for ældre.

Herunder kan du læse nærmere om de enkelte motionshold for ældre, se træningstidspunkter og vælge det hold, som du har lyst til at tilmelde dig. Hvis du har spørgsmål eller har brug for vejledning, er du meget velkommen til at kontakte os.