Træning for ældre

Prøv behagelig og effektiv gotvedgymnastik tilpasset seniorer. Tilmeld dig i dag og start straks.

Træning for ældre: Vi tilpasser øvelserne i vores undervisning, så de passer til kroppens naturlige bevægelsesmønstre. Det mindsker din risiko for overbelastningsskader og gør træningen utrolig behagelig – også for seniorer.

Rolig træning mænd gotvedgymnastik Gotvedinstituttet
Vores hold med træning for ældre findes både som damehold, herrehold og mixhold.

Det særlige ved gotved-gymnastik

Gotved-gymnastik er grundtræning for alle, men som noget særligt for gotved-gymnastik er omdrejningspunktet totalbevægelsen, og træningsøvelser, som følger kroppens naturlige bevægelsesmønstre. Totalbevægelse er øvelser, hvor belastningen er fordelt ud over flere af kroppens led. Det betyder, at gotved-gymnastik både er gavnlig i forhold til at træne dagligdags funktioner, så som trappegang, balance, at komme op fra gulvet og gang og løb. Det gør denne gymnastikform optimal som træning for ældre.

Vi har to typer hold med ældre-træning

Holdtræningen på Gotvedinstituttet er niveauinddelt i intensitet, og holdene i kategorien Træning og balance samt Rolig træning er tilrettelagt som træning for ældre:

1) Træning og balance – hold med medium intensitet

Vores Træning og balance-hold er skabt til dig, der ønsker træning til ældre, men som stadig kan holde til medium intensitet og hop og løb i undervisningen. Styrkeøvelserne foregår på gulvet på en måtte, og vi skal op og ned fra gulvet flere gange i vores træning. Underviseren kan altid tilpasse øvelserne, hvis enkelte har problemer med fx knæ, fødder eller hofter, men udgangspunktet for undervisningen er, at deltagerne har fuld bevægelighed i kroppen.

Til vores gymnastikhold i Træning og balance-kategorien, får du udfordret og styrket kroppen til svingende rytmer og med forskellige redskaber

2) Rolig træning – hensyntagende træning

Vores Rolig træning hold er også kendt som hensyntagende træning. Her er der færre deltagere på holdet, fordi underviseren skal have god tid til at tilrette øvelserne og hjælpe de deltagere, der har behov for det. Vi træner balance og har blandt fokus på at opbygge evnen og kræfterne til at komme op fra gulvet. Der er ikke løb og hop på vores Rolig træning-hold, og der vil være støtteredskaber ved visse øvelser.

Rolig træning er egnet til dig, der skal have skånsom træning, som vedligeholder muskulaturen og hjælper balancen.

Et træningsprogram tilpasset ældre kan indeholde:

  • Stræk
  • Sving
  • Let hop og løb
  • Styrkende øvelser
  • Udspænding og evt. afspænding

Træning for dig over 60 år

Træning for ældre skal både være styrkende og opbyggende og give større kropslig fleksibilitet og bedre balance. Når vi bliver ældre, mister vi styrke, og vores knogler får lettere brud. Derfor skal belastningen på kroppen i et træningsprogram for ældre være mere skånsom. Samtidig er det vigtigt, at vi bliver ved med at løbe, hoppe, svinge og lave styrkeøvelser, så vi bevarer så meget styrke og mobilitet som muligt. Gotvedgymnastik tager højde for alle dine kropslige behov og begrænsninger, og underviseren vil være opmærksom og tilpasse øvelserne efter forskellige behov.

Forskellige hold og undervisere

Når du vælger et Træning og balance-hold eller et Rolig træning-hold, kan du regne med, at intensiteten vil være henholdsvis medium eller lav. Men det vil variere lidt fra hold til hold. Både fordi sammensætningen af deltagere spiller en rolle, og fordi underviserne er forskellige og har forskellige præferencer. Der kan også være forskel i intensiteten fra gang til gang. Hvis du er ny på Gotvedinstituttet og ønsker ældre-træning, anbefaler vi derfor, at du prøver et hold mere end en gang, før du beslutter dig, om du vil fortsætte. Føler du ikke, at du har ramt rigtigt, har vi 26 hold med træning til ældre, og derfor kan du let prøve et af de andre hold og andre undervisere af i stedet.  

Få hjælp til at finde dit nye hold  

Er du i tvivl om, hvilket et af vores hold, der passer til dine behov, kan du let bruge kategori-filteret i vores holdoversigt. Alle hold med mærkatet “seniorgymnastik” er rettet mod dig, der ønsker ældre-træning i medium eller lav intensitet. Har du brug for yderligere rådgivning til at vælge hold og underviser, kan du kontakte kontoret på mail eller telefon 35 35 20 19, så vil de guide dig til at vælge dit nye gymnastikhold.

Du finder vores holdoversigt på www.gotved.dk/tilbud og kan klikke på Filter og vælge kategorien “seniorgymnastik”.