Fødderne – vores fundament

Hver dag går du i gennemsnit 10.000 skridt. Ved hvert skridt trænes foden, hvis den altså får lov. Fødderne er heldigvis et af de områder, hvor træning hurtigt giver resultater, og det er aldrig for sent at komme i gang.

På kurset arbejder vi med, hvordan du kan genskabe balancen i og på fødderne og dermed påvirke balancen i kroppen som helhed. Fødderne har stor betydning for din kropsholdning, og stærke og bevægelige fødder er vigtige for et godt fundament.

Vi kommer ind på teorien bag gener og ubalancer i foden, og vi afprøver og tester fodens funktioner med udgangspunkt i dine fødder. Vi skal arbejde praktisk med træningsøvelser for ben og fødder. Det drejer sig om at aktivere, udspænde og afspænde muskulaturen for at skabe opmærksomhed, styrke og balance.

Fodtøjet spiller en stor rolle for fødderne, og med udgangspunkt i dine fødder vil du lære hvilke sko, der giver netop dine fødder de bedste arbejdsbetingelser. Udover fodtøj har selve måden, du går på, en stor betydning både for fødderne og for resten af kroppen. Vi skal derfor kigge på din gang, og de reflekser der er involveret i den.

Kurset vil lægge op til, hvordan du kan fortsætte træningen derhjemme, så du får det bedre i ben og fødder. Der udleveres en træningsbold til hjemmetræningen. Kurset er en kombination af teori og praksis.

Medbring bevægelsestøj, papir og blyant og det par sko, du går mest i.