Frederiksberg har Helle Gotved i kikkerten til vejnavn

Gunvor Auken, tidligere bestyrelsesformand for Gotvedinstituttet, foreslog i december med stor opbakning fra Gotvedinstituttets ledelse, at anlægget på Julius Thomsens Plads skulle opkaldes efter Helle Gotved. Det ligger tæt på Gotvedinstituttet, hvor Helle Gotved boede hele sit liv, udviklede sin egen gymnastik, sin egen uddannelse og var leder af instituttet, der i dag har over 60 gymnastikhold om ugen. Gotvedinstituttet tilbød i samme forbindelse også gymnastik under åben himmel i anlægget.

Jan E. Jørgensen: Helle Gotved godt navneforslag
Frederiksberg kommunalbestyrelse har vedtaget, at Helle Gotved ikke får opkaldt anlægget på Julius Thomsens Plads efter sig, men Jan E. Jørgensen, formand for Miljø- og Byudvalget, skriver i Frederiksberg Bladet, at: ”Helle Gotved netop er en af de kvinder, som kommunen kunne navngive en plads eller et vejforløb efter. Helle Gotved faktisk allerede er opført i kommunens Plads- og Vejnavnebank,” skriver han og fortsætter:

”Gunvor Aukens forslag om et samarbejde mellem Gotvedinstituttet og Frederiksberg Kommune om offentlig gymnastik i parkanlægget er supergod og helt i tråd med kommunens sundhedspolitik,” skriver Jan E. Jørgensen.

Helle Gotved stor betydning for samfundets holdning til motion
Søren Ekman, direktør på Gotvedinstituttet er begejstret for Jan E. Jørgensens udmelding.

”Vi er rigtig glade for, at Frederiksberg Kommune allerede har Helle Gotved i kikkerten til et vej- eller pladsnavn. Helle Gotved har hele livet haft sit virke på Frederiksberg, og hendes arbejde har i høj grad påvirket samfundets holdning til motion og bevægelse. Helle Gotved opnåede stor succes i den brede befolkning via sine gymnastikprogrammer på DR. På Gotvedinstituttet indgår vi meget gerne i et samarbejde om at finde en vej eller plads, der med sit navn kan hylde Helle Gotveds livsværk.”