Den dag Helle Gotved fik sin plads

Helle Gotveds Plads

Det var en mærkedag, da vi endelig kunne løfte sløret for Helle Gotveds Plads på Frederiksberg. Helle Gotved blev udvalgt af Frederiksberg Kommune som en af otte kvindelige pionerer, der skulle have deres eget lille byrum opkaldt efter sig. Den 8. december kunne vi endelig samles, hæve glasset og løfte sløret for de to nye skilte, der markerer Helle Gotveds helt egen plads. 

Hvis du cykler på Den grønne sti, som går igennem Frederiksberg, vil du kunne hvile benene på en af bænkene, som er opstillet på de to halvcirkler, hvor stien krydser Rolighedsvej. Her kan du også se de to skilte, der ind til videre markerer pladsen. 

På selve indvielsesdagen var der et stort fremmøde blandt de inviterede, og talerne var muntre og smilene var store. Ikke mindst da Anne Marie Helger sang sine fine sange “Øvesangen” og “Indvielsessangen”. Der var taler fra viceborgmester Jan E. Jørgensen, Uffe Gotved, Søren Ekman, James Høpner og til slut en opsang fra Gotvedinstituttets protektrice, Anne Marie Helger.

Hør Anne Marie Helgers to fine sange i videoen fra indvielsen.

Direktør Søren Ekman opfordrede i sin tale til, at vi skal tage et hvil, hver gang vi kommer til pladsen og lade roen falde over os og mærke efter, hvordan vi egentlig har det. Måske skal kroppen også rystes, armene svinges og benene gynge os lidt, så vi får varmen i denne kølige tid.

Søren Ekman opfordrede os alle til at lade Helle Gotveds Plads være et sted, hvor vi lytter til vores krop og sind i dagligdagen.

Du kan selv synge med

Hvis du gerne vil synge med på videoen, så har Anne Marie Helger været så elskværdig at dele teksterne til sine sange med os. Dem får du her:

Gotved øvesang (mel: Sur sur sur lille bi omkring)

Haps Haps Haps

Husk at ta en slaps

 Strække hele molevitten

Glem nu ikke at knib banditten

Haps Haps  Haps

Husk at ta en slaps

HGP Indvielsessang (mel: Og hør nu her hvordan vi alle klappe vil)

Helle har fået en plads

Den er til både dig og mig

Helle Gotved har fået en plads opkaldt efter sig

Og tak til jer der knokler for det Gotvedfag

Det Gotvedfag der er en hjertesag.

Og tak for denne Gotved Plads

Hvor man kan gi den gymna gas

Eller bare sæt sig lisså stille

Og ta et lille Helle!