Styrketræning og gotvedgymnastik

Ønsker du at blive stærkere? På dette styrketræningsforløb øges din udholdende muskelstyrke med kroppens egen vægt som belastning.

På dette seks ugers forløb med fokus på styrketræning, træner du i skønne lokaler på Frederiksberg i fællesskab med andre. Du træner med din egen kropsvægt og får samtidig tilrettelagt et træningsprogram, som du kan udføre derhjemme, undervejs og når forløbet er forbi.

Hver undervisningsgang byder på:

  • Opvarmning med fokus på at varme alle kroppens muskler op og langsomt øge tempoet.
  • Gennemgang af dagens øvelser, så du kan vælge en passende belastning.
  • Udspænding og opsamling på dagens træning samt tid til noter.

Vi vil træne udholdende muskelstyrke – det vil sige øvelser, du kan udføre mindst 10 og højst 30 gange.

Alle øvelser vil være med din egen kropsvægt som belastning, og det vil hovedsageligt være helkropsøvelser eller koordination. Altså øvelser hvor du træner flere muskelgruppers samarbejde, samtidig med at du bliver stærkere.

Inspirationen til kurset er hentet blandt andet fra Helle Gotveds tanke om totalbevægelsen, som en gennemløbende bevægelse i kroppen, der styrker vores motorik. Derudover kan styrketræningsdelen også minde om de funktionelle øvelser, som Crossfit-træning består af.

De første gange vil vi fokusere på at finde de rigtige øvelser til dig, så du får passende udfordring og lærer øvelser, som du kan udføre hjemme. Du skal regne med at udføre 15 minutters træning en–to gange hjemme mellem hver undervisningsgang.

Dette skulle gerne betyde, at træningen gør dig i stand til arbejde fysisk i længere tid uden at blive overbelastet.

Om underviseren

Søren Ekman har undervist på gymnastik i mere end 30 år og er også direktør for Gotvedinstituttet. Han har desuden undervist specifikt i styrketræning på vores uddannelse – også i mere end 30 år.