CD, redskaber og artikler

Disse materialer kan købes på Gotvedinstituttets kontor på en af følgende måder:
• I kontortiden (se boksen til højre).
• Bestilling på tlf. 35 35 20 19 eller kontor@gotved.dk. Vi sender gerne (forsendelsesgebyr pålægges).
• Går du til gymnastik på Gotvedinstituttet, kan din underviser udlevere materialet, og du får tilsendt en faktura fra kontoret. HUSK at angive titlen på udgivelsen på indbetalingen.


Inge Gotved og Dorte Mølgaard

Energi & Krop

Øvelser til hjemmetræning. Musik: Torben Kjær. Det er vigtigt at bevare styrken i muskler, knogler og kredsløb, når man kommer lidt op i årene. Motion og bevægelse bliver næsten en livsnødvendighed og kan ændre uoplagthed og træthed til energi og livsglæde. Inge Gotved og Dorte Mølgaard har sammensat to bevægelsesprogrammer, som dækker behovet for almen motion, og som man kan veksle imellem alt efter tid og humør – eller som sagtens kan tages ud i et stræk. Det ene program fokuserer på ben og ryg, det andet på arme, skuldre og nakke. Energi & Krop rundes af med et afspændingsprogram.
Denne cd stammer oprindeligt fra en bog med cd af samme navn,
udgivet af Høst & Søn i 1998.

CDaudio, 62 minutter, 90 kr.
Udgivet af Gotvedinstituttet december 2005.


Helle Gotved

Morgengymnastik

hellegotvedpsOprindeligt udgav Helle Gotved morgengymnastikken på kassettebånd i 1981, og Gotvedinstituttet har fået overført den til cd. Du har derved fået muligheden for at erhverve dig en cd med Helle Gotveds uforlignelige og uforglemmelige instruktion. Der er tale om to forskellige måder at vågne på:
• Naturens egen morgengymnastik,
båret af stæk og gab
• Den tankestyrede morgengymnastik,
hvor du kommer alle led systematisk igennem.
Begge afdelinger tager udgangspunkt i at du lige er vågnet og ligger i sengen men kan sagtens udføres på gulvet efter afspænding, eller hvis du i løbet af dagen trænger til at få justeret spændingsniveauet i kroppen. Bodil Udsen sled et utal af kassettebånd op, da det var hendes forudsætning for at komme ud af sengen.

CDaudio, 36 minutter, 90 kr.


 

T-shirts

151102-135605_632x356
I økologisk bomuld, der ikke kryber ved 40 graders vask.
Dame og herremodeller i størrelserne S, M, L og XL.
130,- kr.


 

6D Sliding sæt


Et sæt med 2 6D kvalitetsslidere der giver effektiv træning. Der medfølger en lille taske med samt instruktionsbog med gode basisøvelser- og program.
295,- kr.


Træningselastikker

150203-122157_632x356
Af mærket Theraband. Det er dem vi bruger i vores sale,
så her får du muligheden for at fortsætte træningen derhjemme.
Rød 65,- kr.
Grøn 75,- kr.
Blå 85,- kr.
Sort 95,- kr.


 

Træningsbold til fødder

150203-123211_632x356

Det bløde alternativ til ballstikcks. Det er disse bolde vi bruger på Gotvedinstituttets fodkurser. Diameter ca. 9 cm.
2 stk. 135,- kr.
1 stk. 80,- kr.


 

Redondobolde

150203-122936_632x356

Bolden med de mange muligheder for træning af styrke og stabilitet.
Diameter ca. 22 cm.
80,- kr.


Helle Gotved

3 artikler

3artikler

Skulderproblemer og armenes massebevægelsesmønstre

Citat: ”Armene kan have mange forskellige opgaver – dels uafhængig af kroppen, og dels i samarbejde med den. De kan ved deres egenbevægelse overføre energi til kroppen – og omvendt. De kan medvirke til at opretholde den samlede balance under bevægelse. De kan bevæge sig firkantet, og de kan bevæge sig afrundet i deres egen totalitet. De kan arbejde – de kan ”tale”. De kan alt.” A4 format, indbundet med plastikomslag.
29 sider, 55 kr.
Forlaget Bavnebanke 1981.

Totalbevægelse: Fjedren og svingen

Citat: ”Sådan er der i fjedren og svingen en smuk overensstemmelse imellem vor ydre og indre krop og imellem legeme og sjæl – og dermed kan tilegnelsen og kultiveringen af denne bevægelseskvalitet være en af vejene til ”en glad sjæl i et velfungerende legeme.” A4 format, indbundet med plastikomslag.
16 sider, 35 kr.
Tidsskrift for legemsøvelser nr. 3, 1972.

Lyd og bevægelse – stemme og krop

Citat: ”Holdning og bevægelse bliver bedre ved hjælp af forbedret stemmebrug. Stemmen bliver bedre ved hjælp af bevægelsesopdragelse. Åndedræt og kredsløb bedres i en logisk sammenhæng. Summa summarum: Helheden bedres. Mennesket bliver en helhed i bevægelse og tone, og du spiller, som dit instrument er stemt til – i den stemning du er.” A4 format, indbundet med plastikomslag.
8 sider, 30 kr.
Tidsskrift for legemsøvelser nr. 2, 1979.


Landsforeningen af statsaut. Fodterapeuter & Søren Ekman

Træn dine fødder sunde

sundefødderDenne pjecer indeholder 6 øvelser som Søren Ekman har udvalgt for Fodterapeutforeningen. Fødder og tæer arbejder næsten udelukkende reflektorisk, og det er sjældent vi gør noget bevidst med dem. Derfor skal du have tålmodighed med dig selv, for du vil sikkert opleve, at nogle af øvelserne er svære at udføre i starten. Hvis du bliver ved med at lave dem hver dag, vil du i løbet af de første to-tre måneder opleve en mærkbar fremgang både hvad angår styrke og bevægelighed.

8 sider, 20 kr.
Udgivet af Landsforeningen af statsaut. Fodterapeuter, 2009.