Hoften – kroppens samlingspunkt

Få øget bevægelighed og styrke i hoften på dette kursus over fire lørdage

Hoftens mobilitet og styrke er vigtig i hverdagen – fx når vi skal gå, sætte eller rejse os fra en stol, eller når vi skal skal ned på gulvet – ­og ikke mindst op igen!

Dette kursus er for dig, der vil have øvelser til at bevare eller øge hoftens bevægelighed og styrke – eller for dig, der vil genoptræne hoften efter operation.

På kurset får du teoretisk viden om hofteleddet, dets muskler og funktion, og hvordan hoften kan trænes, så den bliver mere mobil og stærk. Du vil opleve, hvordan øvelser have en positiv effekt på, hvordan din hofte og krop føles – hvordan du bedre kan rette kroppen op, strække dig og føle dig grundlæggende stærkere og mere stabil i hverdagen.

“Hoften – kroppens samlingspunkt” er rettet mod at give dig en bevidsthed om og forståelse af din hoftes tilstand og funktion. Øvelserne og bevægelserne kan du træne videre med hjemme for at bevare og bedre effekten.

Undervisningen indeholder

  • Opvarmning af hele kroppen, men særligt hoften.
  • Stabilitet omkring rygsøjlen med øvelser, der fokuserer på kroppens lodlinje og stabilitet omkring kroppens center – det har nemlig betydning for kontrol og funktion af hofte, knæ og fod.
  • Øvelser hvor fokus er på hensigtsmæssig placering af leddene – eksempelvis at hofte, knæ og fod holdes på en lodret linje.
  • Øvelser med fokus på spænde af omkring hofteleddet.
  • Mobilitetsøvelser med fokus på at øge bevægeligheden i hofteleddet.
  • Øvelser med fokus på at styrke hoftens muskler.
  • Funktionel træning med øvelser, der kan minde om aktiviteter, udfordringer og bevægelser i hverdagen.
  • Stræk med fokus på at spænde ud i området omkring hoften.

Der vil være en pause i hver undervisningsgang.

Datoer og tidspunkter

Lørdage 24/2 til og med 16/3 kl. 12.30–14.30

Om underviseren

Helle Wentzlau Martinsen er uddannet fra Gotvedinstituttet og underviser også fast på vores gymnastikhold. Hun har desuden flere yogauddannelser bag sig.

I løbet af sine uddannelser har hun fået interesse for, hvordan hoften samler kroppen og indsigt i, hvilken betydning hoftens tilstand har for den måde vi bevæger os på. Denne praktiske og teoretiske viden, vil hun gerne give videre – derfor har hun sammensat dette kursus.