Træning med osteoporose

Vil du træne med fokus på at opbygge og vedligeholde dine knogler og muskelmasse? Så prøv dette 3-ugers træningsforløb

Dette kursusforløb er rettet mod dig, der gerne vil træne med osteoporose eller til dig, der gerne vil træne forebyggende.

Over tre onsdage arbejder vi med inspiration fra gotvedgymnastikkens totalbevægelser. Du vil opleve, at hele kroppen bliver gennemarbejdet på en skøn og naturlig måde. Samtidig har vi har særligt fokus på styrketræning, der gavner opbygning og vedligeholdelse af knogler, muskler og balanceevne. Undervisningen er med musik, der understøtter øvelserne og skaber glæde og sammenhold. Sværhedsgraden tilpasses den enkelte, så alle kan være med.

Træningen er for dig, der gerne vil træne med osteoporose eller som ønsker at træne forebyggende. Du kan altså deltage, uanset om du har osteoporose eller ej. Hvis du har haft rygsammenfald, skal du sikre dig, at det er mindst 6 måneder gammelt, og at du er smertefri.

Om underviseren

Akiko Muir er uddannet bevægelsesunderviser og massør fra  Gotvedinstituttet i 2022, og har skrevet speciale om osteoporose med fokus på, hvordan du selv kan styrke sine knogler gennem bevægelse og træning.

Har du spørgsmål til kurset? I så fald skal du endelig kontakte kontoret: kontor@gotved.dk

Få mere at vide

Uddrag fra Sundhedsstyrelsens hjemmeside:

Hvis du har osteoporose er du også i høj risiko for brud, specielt hvis du ønsker at starte på nye aktiviteter. Målet er at være så aktiv som muligt. Det er vigtigt, at du bruger din sunde fornuft, så du føler dig tryg både i dagligdagen og ved sport og træning. Der er forskel på, hvor fysisk aktiv den enkelte er vant til at være. Nogle er vant til at dyrke sport eller til at være aktive i hverdagen, og andre er fysisk begrænsede og har brug for hjælpemidler. Dit udgangspunkt har betydning for, hvilke aktiviteter der er gode at starte med.

Læs mere her