Fødderne – vores fundament

På dette fodkursus får du teoretisk viden og øvelser til fodtræning. Fødderne har stor betydning for din kropsholdning, og stærke og bevægelige fødder er vigtige for et godt fundament.

Hver dag går du i gennemsnit 10.000 skridt. Ved hvert skridt træner du foden, hvis den altså får lov. Fodtræning giver heldigvis hurtigt resultater, og det er aldrig for sent at komme i gang.

Fodtræning for alle

Når du vælger et fodkursus på Gotvedinstituttet, vil vi arbejde med, hvordan du kan genskabe balancen i og på fødderne og dermed påvirke balancen i kroppen som helhed. Fødderne har stor betydning for din kropsholdning, og stærke og bevægelige fødder er vigtige for et godt fundament.

Vi kommer ind på teorien bag gener og ubalancer i foden, og vi afprøver og tester fodens funktioner med udgangspunkt i dine fødder. Vi skal arbejde praktisk med træningsøvelser for ben og fødder. Det drejer sig om at aktivere, udspænde og afspænde muskulaturen for at skabe opmærksomhed, styrke og balance.

De rette sko og din gang er vigtig

Fodtøjet spiller en stor rolle for fødderne, og med udgangspunkt i dine fødder vil du lære hvilke sko, der giver netop dine fødder de bedste arbejdsbetingelser. Udover fodtøj har selve måden, du går på, en stor betydning både for fødderne og for resten af kroppen. Vi skal derfor kigge på din gang, og de reflekser der er involveret i den.

Et fodkursus vil lægge op til, hvordan du kan fortsætte din fodtræning derhjemme, så du får det bedre i kroppen. Der udleveres en træningsbold, du kan tage med hjem. Et fodkursus vil være en kombination af teori og praksis.