FEBRUAR 2017 • NYHEDSBREV NR. 71 


 
Foto: Søren Nielsen

Kommer du afsted til gymnastik?
Undersøgelser viser at 40 % med et abonnement til et fitnesscenter aldrig benytter det. Og 80 % der i starten af januar køber abonnement, kommer aldrig i gang. Idrætsforsker Kasper Lund Kirkegaard har forsket i fitnesssektorens historie, de aktive udøvere og breddeidrættens kommercialisering, og vi kontaktede ham derfor, for at høre mere om det. Han tror at Gotvedinstituttet klarer sig bedre i den statistik, på grund af den tætte kontakt mellem deltager og underviser, og at underviserene er veluddannede. For at få bedst udbytte af træningen er det vigtigt at møde hver gang. Derfor har vi valgt at man kan få erstatningstimer, hvis du er forhindret i at deltage på dit faste hold. Er du en af dem der har svært ved at komme afsted til gymnastik, vil vi bede dig om at overveje hvorfor. Hvis det har at gøre med tidspunktet, underviserens musiksmag eller andet, skal du vide at vi har 61 gymnastikhold. Du har mulighed for at skifte hold når som helst. Vi vil også gerne høre, hvis der er noget, vi kan gøre bedre, så det bliver nemmere at komme til gymnastik.

Nye kurser
Dette forår har vi de klassiske Gotvedkurser: Sund Bund, Fra regnorm til anakonda, Fødderne - vores fundament og Indre Fitness - Gotvedgymnastik og De 5 Tibetanere.
Der er desuden 2 nye kurser på programmet, som du skulle tage og se lidt nærmere på: Det første er GMB med Edith Maria Hornshøj Laugesen. Der sker hele tiden noget nyt inden for træningsformer. For tiden er det især basale funktioner som mobilitet, og at kravle der udvikles på. Et af de nyeste er amerikansk, og hedder GMB (det står for Gold Medal Body), og bevægelsespædagog Edith Maria Hornshøj Laugesen har taget uddannelsen i det koncept. Dette koncept giver mulighed for at dykke ned i nogle grundlæggende bevægelsesmønstre, og kan øge din styrke, smidighed, balance. For dem på Gotvedpuls holdene kan dette være god og krævende basistræning, der kan øge udbyttet af træningen. Der stilles krav til styrke - især i håndled, da meget af arbejdet foregår på alle 4.
Det andet er et kursus med professor Jens Bo Nielsen der i samarbejde med Søren Ekman har planlagt et kursus om hjernen og fysisk aktivitet. Læs mere her. Jens Bo Nielsens forskning har blandt andet vist, at vi mennesker har vanskeligt ved at koncentrere os i mere end 15 minutter ad gangen, og at fysisk aktivitet har en positiv indvirkning på at huske hvad vi lærer. På dette kursus vil vi afprøve, om vi kan opnå et større udbytte af den teoretiske indlæring, hvis undervisningen tilrettelægges i 15 minutters intervaller. Hvordan fungerer det hvis bevægelse og teori skifter hvert kvarter? Jens Bo Nielsen har leveret materiale til Forebyggelseskommissionens rapport og folkeskolens indførelse af bevægelse hver dag i skolerne. Han arbejder på Elsasscentret sammen med Jakob Lorentzen, Cand. Sund. og Ph.d. i neurovidenskab, og sammen med Søren Ekman har de tilrettelagt et kursus for undervisere.
Politiken Plus er fast samarbejdspartner for Gotvedinstituttet, og der er altid god søgning til arrangementerne Groovy Gotvedbevægelse med dans og træning er en introduktion til Gotvedpuls med bevægelsespædagogerne Tshina Mosendane og Karina Folsing. Her kan du altså lære mere om kredsløbs- og muskeltræning efter Gotvedmetoden.
Lær dit knæ at kende hedder en række arrangementer med fysioterapeut Dorte Mølgaard og bevægelsespædagog Mette Bøeg. Det er 5. og sidste kursusdag med dette arrangement som nu er slået op gennem Politiken Plus.

Gratisholdet
Fredag 24. februar kl. 15.00-16.00 bliver første gang, det nuværende hold studerende underviser. Holdet er for dig, der deltager på et af Gotvedinstituttets hold i forvejen, og du får hermed muligheden for en ekstra gymnastiktime. Det er desuden her du kan følge udviklingen af faget, og de kommende bevægelsespædagoger. Der er ingen tilmelding, du møder bare op og både kvinder og mænd er velkomne.

Føddernes dag
Lørdag 1. april 12.30-14.30 afholder Gotvedinstituttet sammen med Foreningen for fodsundhed et gratis arrangement i føddernes tegn. Instituttets protektrice Anne Marie Helger vil give sætte foden ned, og komme med en opsang, bevægelsespædagog Dorte Frellsen vil holde et kort oplæg om børnefødder og Søren Ekman vil holde en fodformet tale om Helle Gotveds bog ”Ha’ det bedre med fødderne” som blev genudgivet oktober 2016. Bagefter kan du hos de studerende få en god øvelse til dine fødder, og købe kaffe og kage. Det vil desuden være muligt at se og købe fodformede sko. Se mere her.

Tag en ven med til gymnastik
Der er mange der har brug for denne dejlige bevægelse, og der er plads til flere på alle tidspunkter af dagen. Når der er bevægelsespædagoger der står og spreder bevægelsesglæde, er det næste synd, at det fulde potentiale ikke bliver udnyttet. Der er en måneds kontingent i rabat til den der skaffer en ny deltager på et hold. Du kan altså gøre noget godt for en du kender, og selv komme til at spare en måneds kontingent, for hver nye deltager du skaffer til et gymnastikhold.

Bestyrelsesmedlem
Gotvedinstituttet er en erhvervsdrivende fond med en bestyrelse på 7 personer. Medlemmerne er valgt på baggrund af deres kvalifikationer, og bestyrelsen ønsker sig et medlem med økonomisk overbygning. Besidder du et økonomisk overblik, og er du vant til at overskue budgetter og regnskaber? Har du samtidig en interesse i at være med til at videreføre Helle Gotveds grundideer om helhedsorienteret bevægelsesundervisning til ”priser hvor almindelige mennesker kan være med”, som der står i instituttets vedtægter? Så send en mail til Søren Ekman på ekman@gotved.dk. Du kan se bestyrelsen og læse instituttets vedtægter her.

Vis hensyn - spar på parfumen
Flere og flere lider af parfumeallergi. Derfor henstiller vi til at begrænse brugen af parfume i forbindelse med gymnastikken.Kontoret
Kontoret har åbent mandag 13.00-16.30, tirsdag 10.00-13.00, onsdag og torsdag 10.00-14.00.
Breve og emails besvares indenfor 3 arbejdsdage.

Gotvedinstituttet
Vodroffsvej 51 • 1900 Frederiksberg C • Tlf. 35 35 20 19 • Email kontor@gotved.dk