Ida Thalbitzer

Underviser i

Uddannelse

Bevægelsespædagog og gotvedmassør, 2018.
Certificeret yogalærer fra Vinyasa Yogaschool, Rishikesh, Nordindien 2016.
Kursus i flamencodans fra flamencoskolen Taller Flamenco, Sevilla 2017.

Beskæftigelse

Jeg underviser hver onsdag to hold i gotvedgymnastik i FOF København. Jeg arbejder som behandler på klinikken Solar plexus to-tre dage om ugen, hvor jeg giver gotvedmassage og vejledning i øvelser. Sidst men ikke mindst er jeg meget spændt på at undervise på kurserne Dans & yoga og Funktionel træning & yoga om torsdagen i Gotvedinstituttets smukke, nye sal.

Tidligere beskæftigelse
Før jeg startede på uddannelsen til bevægelsespædagog, studerede jeg religionsvidenskab på KU i tre semestre. Jeg har altid været fascineret af kulturel udveksling, men havde brug for noget mere praktisk, hvor jeg kunne bruge mig selv og mine evner på forskellige måder. Jeg tog orlov og brugte bl.a. året på at tage en yogauddannelse i Indien og fandt lysten til at arbejde videre med krop og bevægelse. Da jeg hørte om uddannelsen til bevægelsespædagog, blev jeg nysgerrig og tog til informationsmøde. Jeg startede kort tid efter, og det er en af de bedste beslutninger, jeg har taget. Det har givet mig mulighed for at få et aktivt arbejdsliv, hvor jeg kan dele min glæde for at bevæge mig og formidle de mange fordele, der er ved at være mere bevidst om sin krop.

Ida som underviser
Som underviser kan jeg lide at kombinere elementer fra forskellige sports- og dansegenrer – altid med udgangspunkt i den hensigtsmæssige totalbevægelse. Jeg lægger vægt på, at det skal være sjovt at bevæge sig, og jeg kan lide at lave holdtræning, hvor man kommer hinanden ved. Musikken spiller en afgørende rolle i min undervisning, og jeg bruger den aktivt til at motivere og sprede bevægelsesglæde. Min undervisning er dansant, da jeg altid selv har været glad for at danse og gået til forskellige former for dans (disco, afrikansk, bollywood, flamenco m.fl.). Jeg blander min erfaring fra min yogauddannelse med min erfaring som bevægelsespædagog.

Se en kort video af Idas funktionelle træning