Bevægelses-underviser

Du får et bredt praktisk, såvel som teoretisk bevægelsesmæssigt, undervisningsmæssigt og træningsmæssigt fundament, som gør dig i stand til at finde din egen vej som bevægelsesunderviser.

En kombination af fagligheder

Bevægelsesunderviser-delen af uddannelsen består både af det pædagogiske og didaktiske, af det bevægelsesfaglige så som træning og koordination, musik, dans og bevægelsesanalyse og af det naturvidenskabelige så som anatomi, sygdomslære og fysiologi.

Vi tager udgangspunkt i gotvedgymnastikken

Du skal lære at arbejde med og forstå gotvedgymnastikkens grundbevægelser. Grundbevægelserne består i arbejdet med muskel- og tyngdekraft, sving, energioverførsel, spænding og afspænding i bevægelserne, økonomisering med kroppens kræfter, krydsningslov og vægtoverføring. Disse elementer indgår i arbejdet med det naturlige bevægelsesmønster; gang, løb, hop og kast.

Læring for dig selv og andre

Du skal arbejde med, hvordan mennesket lærer og hvilke faktorer, der spiller ind, når vi lærer, samt hvordan vi påvirker disse faktorer. Du kommer til at arbejde med at være i kontakt med dig selv og andre i en undervisningssituation.

Underviser af både hold og enkeltpersoner

Som bevægelsesunderviser kan du både undervise større grupper af voksne mennesker i bevægelse og afholde kurser i specifikke dele af kroppen for enten grupper eller enkeltpersoner.