Vandreuge med Henriette Bolt inkl. donation

Oplev vinterskovens skønhed og dejligt samvær på fire vandreruter udenfor København.

Så skal vi ud at trave igen. Vores traditionsrige vandreuge ligger som sædvanlig i uge 5. Det er en af de uger på året, hvor man måske ikke selv ville vælge at gå lange ture i skoven, men vi vil her opleve vinterskovens skønhed; åbne blikket for de nøgne grene, lyset spil i åer, søer, havet og mellem træerne.  

Jeg har planlagt fire skønne ruter i og omkring skovene nord for København. Vi håber på lidt sol, men trodser regn, blæst og måske sne, ifører os det varme, vandtætte tøj og begiver os ud i skovene. Det foregår mandag den 29. januar til fredag den 2. februar med en indlagt hviledag onsdag den 31. januar. 

Der skal traves og snakkes. Vi vil hvile benene og nyde en god vegetarisk frokost på et spisested på vejen.  

Vandreugen er arrangeret som alternativ til rejseformer, der indebærer flyveture og CO2-belastning af vores klima. Turene er på cirka 10–15 km og vil alle starte og slutte på en togstation omkring København.  

 

Program 

  • Mandag den 29. januar: Vi starter på Holte station kl. 10 og vandrer igennem Rude skov til Birkerød, hvor vi spiser en sandwich på Farumhus. Turen slutter efter frokosten på Birkerød station (cirka 10 km). 

 

  • Tirsdag den 30. januar: Vi mødes på Hellerup station og tager E-toget kl.9.57, så vi er på Nærum station kl.10.20. Derfra går vi gennem Jægersborg Hegn til Vedbæk. Vi spiser et måltid på en Indisk restaurant i havnen og vandrer tilbage til Nærum station gennem Trørød skov (cirka 14 km). 

 

  • Torsdag den 1. februar: Vi starter turen fra Gentofte station kl. 10 og går via Fortunen til Brede. I Brede spiser vi frokost på Høkeren (cirka 11 km). Derfra kan man vælge at tage toget hjem, eller gå til Lyngby station (cirka 3 km ekstra). 

 

  • Fredag den 2. februar: Vi mødes på Holte station kl.10 og vandrer til Furesøen og videre til Sophienholm, hvor vi får en let frokost i museets café. Efter frokosten går vi til Sorgenfri station (cirka 13 km). 

 

De lange vandreture giver plads til dejlige (natur)oplevelser og gode samtaler. Hvis du ikke i forvejen er i god vandreform, kan det være en god idé med lidt gå-træning i ugerne op til vandreugen, så kroppen ikke bliver for udmattet, og du risikerer skader. 

Information om tilmelding, betaling og afmelding  

Du betaler selv for transport, frokost og drikkevarer. 

Der er max 30 deltagere. 

Jeg forventer som udgangspunkt, at de tilmeldte deltager alle dage. Men hvis der skulle være dage, hvor du ikke kan deltage alligevel, skal du sende en mail til mig på henriettebolt@gotved.dk senest en uge før ugen begynder. Hvis du bliver forhindret på dagen, er vi desværre nødt til at opkræve penge for måltidet, da det er politikken på de spisesteder, vi besøger på vejen.  

Du skal melde fra senest 14 dage før vandreugens start for at få det fulde beløb retur.  

Der kan komme ændringer i forhold til ruter og restauranter. Derfor vil alle tilmeldte modtage en mail med eventuelle rettelser cirka en uge inden, vi mødes. 

Prisen for fire dages planlagte vandreruter inkl. donation 400 kr. 

Jeg glæder mig til at opleve vinterskovens skønhed med jer og håber, at se gengangere samt nye vandrere.  

Henriette Bolt