Træning med osteoporose

Få øvelser og viden om træning til dig, der har osteoporose

Det er vigtigt at fortsætte med at motionere og styrke kroppen, selvom du har fået osteoporose. På dette kursus får du vigtig viden og øvelser, som hjælper dig med at vedligeholde knoglerne og samtidig styrke dine muskler og led. 

Knoglerne består af levende væv, og de reagerer på træning, ligesom vores muskler gør det. Du bliver på kurset klogere på, hvordan knoglerne påvirkes af osteoporose (knogleskørhed), og hvordan træning kan modvirke denne påvirkning.

Du bliver introduceret til træningsprincipperne for knoglesund træning baseret på den nyeste forskning indenfor osteoporose. Vi afprøver øvelser og bevægelser, der påvirker både knogler, muskler og balanceevnen.

Du vil gå fra kurset med sved på panden, ny viden om osteoporose og en lang række øvelser, du trygt kan inddrage i din træning og hverdag.

Du kan deltage, uanset om du har osteoporose eller ej. Har du haft et rygsammenfald, skal du sikre dig, at sammenfaldet er minimum 6 måneder gammelt, og at du er smertefri.

Underviser på kurset er Magnus Bendtsen, Cand.scient. i idræt, Videnscenter for Knoglesundhed.

Opfølgende træningsforløb

Vi har oprettet et opfølgende træningsforløb over tre torsdage i september, hvor du kan få yderligere vejledning om og ideer til, hvordan du fortsætter din knoglesunde træning – læs mere og tilmeld dig her