Kursus for undervisere: Skulder og bindevæv

Kursus for undervisere i skulderens muligheder og problemer og sammenhængen med kroppens bindevæv.

”Hvad har nervesystemet, led, muskler og bindevævet med skulderens muligheder og problemer at gøre ”?

Dette spørgsmål søger vi at kortlægge på kurset her, som er for fagpersoner, der arbejder med at undervise i bevægelse, behandle eller rådgive individuelt i træning og genoptræning. Underviseren på kurset er fysioterapeut/Master´s degree & Kraniosakralterapeut  og underviser på gotveduddannelsen, Dorte Mølgaard

Den teoretiske gennemgang vil være i fokus på kurset, men der vil selvfølgelig også være introduktion til og afprøvning af eksempler på praktisk arbejde med nervesystemet, led, muskler og bindevævet.

Skulderens problemer strækker sig fra det, der generer en gang imellem til egentlige diagnoser. Ved den anatomiske gennemgang kommer vi ind på nogle af disse problemområder. Her vil der også være eksempler på øvelsesforslag, og hvad man helst skal undgå.

Der vil være en grundig teoretisk gennemgang af, hvordan skulderens rotatorcuff, scapula´s bevægelser og columnas funktion er afhængig af hinanden for at opretholde en god funktion over skulderen.
Så vores hverdagsbevægelser og træning af skulderen og armene opbygger og bliver funktionelle.

Det forventes ikke, at du har læst op på eller kan huske en masse. Vi begynder fra bunden, så vi på den måde har et fælles afsæt for det praktiske arbejde og dialogen om emnerne.

Ved den teoretiske gennemgang skal vi tegne, tape og male.
Målet er at, når vi er færdige med dagen, har I et skriftligt materiale, som gerne skulle give en fornemmelse af et overblik over nervesystemets, leddenes, musklernes og bindevævets indbyrdes forhold.

Få mere viden om Dorte Mølgaard og hendes baggrund https://privatklinikken.com/dorte-moelgaard/min-faglige-baggrund/