Hoften – kroppens samlingspunkt

På denne workshop er der fokus på at træne øget bevægelighed og styrke i hoften. Hoftens mobilitet og styrke er vigtig i hverdagen. Både når vi skal gå, sætte eller rejse os fra en stol, eller når vi skal ned på gulvet – og ikke mindst op igen!

På denne workshop er der fokus på at træne øget bevægelighed og styrke i hoften.

Hoftens mobilitet og styrke er vigtig i hverdagen. Både når vi skal gå, sætte eller rejse os fra en stol, eller når vi skal ned på gulvet – ­og ikke mindst op igen!

Denne workshop er for dig, der vil træne hoften med øvelser og bevægelse, der kan bevare eller øge hoftens bevægelighed og styrke. Undervejs får du også viden, der kan give en forståelse for øvelserne og motivere din træning.

Vi vil bruge gotvedgymnastikkens dansante eller rytmiske bevægelser til at mærke, hvordan hoften samler for over- og underkrop samt hvordan hoftens muskler har forbindelse til lænd og lår. Træningen vil derfor skifte mellem rytmisk bevægelse med fokus på hoftens mobilitet og funktionalitet og isolerede styrkeøvelser for hoften.

“Hoften – kroppens samlingspunkt” er rettet mod at give dig en bevidsthed om og forståelse af din hoftes tilstand og funktion. Øvelserne og bevægelserne kan du træne videre med hjemme for at bevare og bedre effekten.

Undervisningen indeholder

  • Opvarmning af hele kroppen herunder særligt hoften
  • Øvelser med fokus på at spænde af omkring hofteleddet
  • Øvelser hvor fokus er på hensigtsmæssig placering af leddene
  • Rytmisk bevægelse med fokus på at øge bevægeligheden i hofteleddet
  • Øvelser med fokus på at styrke hoftens muskler
  • Funktionel træning med øvelser, der minder om aktiviteter, udfordringer og bevægelser i hverdagen
  • Stræk eller massage med bold med fokus på at spænde ud i området omkring hoften

Helle Wentzlau Martinsen er uddannet fra Gotvedinstituttet og underviser også fast på vores gymnastikhold, og har kursusforløb med Hoften – kroppens samlingspunkt. Hun har desuden flere yogauddannelser bag sig.

I løbet af sine uddannelser har hun fået interesse for, hvordan hoften samler kroppen og indsigt i, hvilken betydning hoftens tilstand har for den måde vi bevæger os på. Denne praktiske og teoretiske viden, vil hun gerne give videre på denne workshop.