Fokus på styrketræning

Vil du vedligeholde og øge din muskelstyrke og samtidig vide noget om teknikken bag bevægelser med belastning? Så er dette forløb noget for dig.

Kurset løber over seks undervisningsgange, hvor du kommer til at træne ved hjælp af kroppens egen vægt og redskaber. Du får også tilrettelagt et træningsprogram, som du kan træne efter derhjemme undervejs og efter kursets afslutning.

Hver undervisningsgang indledes med at kroppen varmes op. Derefter træner vi alle kroppens store muskelgrupper og –funktioner. Der arbejdes med bevægelser som løft, træk og skub, der fremmer styrke, stabilitet og mobilitet. Undervejs får du viden om teknikken bag bevægelserne: Hvorfra kommer forflytningerne og styrken til et løft, træk, skub eller en stabiliserende øvelse? Samtidig træner du din koordination, hvilket vil sige at dine muskler lærer at samarbejde bedst muligt. Det betyder igen, at din krop arbejder mest hensigtsmæssigt og forebygger skader. Efter at have strækket kroppen igennem rundes hver gang af med tid til noter, spørgsmål og sparring.

I begyndelsen af forløbet vil undervisningen være fælles for alle, men efterhånden tilpasses øvelserne individuelle behov og ønsker.

Målet er, at du sammen med Liv får tilrettelagt et individuelt program, der møder dit niveau, og som du kan udføre et par gange i ugens løb – også efter du er stoppet på kurset. Tanken er, at du efter kurset kan forsætte på et gymnastikhold med mere styrke og bedre kendskab til bevægelsesteknik og/eller kan udføre din styrketræning sikkert selv, så du kan opleve effekterne af at opøve og vedligeholde en stærk krop.

Om underviseren

Liv Roslund har de seneste 10 år nørdet bevægelse og styrketræning både privat og professionelt.

Hun har gennem tiden stiftet bekendtskab med mange forskellige former for træning (HIIT, bodybuilding, yoga, mobilitetstræning og balancetræning) og blev i 2022 uddannet bevægelsesunderviser og massør fra Gotvedinstituttet, hvor hun også underviser fast på gymnastikhold.

Hun ser selv styrketræning som selvforkælelse, fordi det har en positiv effekt på hendes humør, energiniveau og overskud i hverdagen.