Fodkursus for undervisere

Kursus for fagpersoner, der gerne vil fordybe sig teoretisk i viden om fødderne - kroppens fundament. Du får viden om føddernes funktion og forskellige metoder, øvelser, tests mm. til at bruge i din undervisning.  

Vil du i højere grad integrere træning af fødderne i din undervisning, og ønsker du en større viden om fødderne og deres betydning for resten af kroppen?

Fødderne er fundamentet for al fysisk aktivitet og har en stor betydning for kroppen som helhed. Foden er en imponerende konstruktion, dens knogler vejer kun ca. 100 g – men kan holde til belastninger på flere gange vores kropsvægt og tusindvis af gentagelser.

På dette kursus skal vi fordybe os i teoretisk viden om fødderne – kroppens fundament. Du får viden om føddernes funktion og forskellige metoder, øvelser, tests mm. til at bruge i din undervisning.

Fodtræning påvirker hele kroppen

Led, knogler, muskler og fascier er levende væv, som bliver stærkere når det bruges og svagere, når vi er passive, så vi skal bevæge os og for at bevare fødder og ben stærke og smukke. Ved at skabe bedre kontakt til fødderne og ved at træne fødderne både i forhold til styrke og bevægelighed, oplever vi ofte en positiv påvirkning af kroppen som helhed.

På kurset skal vi blandt andet:

  • registrere sammenhængen mellem fødderne og resten af kroppen.
  • belyse hvordan vi stimulerer og udfordrer balancen både i holdundervisning eller i en individuel vejledning
  • analysere forskellige sko og se på hvilke, der giver forskellige fodtyper de bedste arbejdsbetingelser
  • analysere gangafvikling, og de reflekser der er involveret
  • se på kropsholdning med udgangspunkt i fødderne
  • lave forskellige tests for foden for at se hvilke muskler, der har en stor betydning i forhold til at bevare en stærk og fleksibel fod.

På kurset kommer vi ind på teorien bag nogle af de mest typiske gener og ubalancer i foden såsom forfodsplatfod, knyster, hælspore m.m.

Vi arbejder med, hvordan vi med øvelser, med øget opmærksomhed, med tape, massage, med fokus på skovalg mm. kan påvirke og aflaste fodgenerne og skabe en bedre balance i fødderne. Jeg vil give jer smagsprøver på både passive og aktive bevægelser af foden, så forskellige fodgener og problematikker kan imødeses.

Kurset veksler mellem teori og praksis.

Medbring gerne nogle af de sko, som du går mest i.