Sund Bund for undervisere

Bækkenbundskursus for dig, der er underviser eller behandler og ønsker at styrke dit teoretiske fundament omkring bækkenbundstræning og bækkenbundsproblemer. Kursusindholdet er rettet mod kvinders bækkenbund.

opgraderet din viden i forhold til bækkenbundstræning og bækkenbundsproblemer

Dette er kurset for dig, der er fagperson og arbejder med at undervise i bevægelse eller giver individuel vejledning og behandling, og som ønsker en større viden om bækkenbundens funktion hos kvinder.

Bækkenbunden skal være både velkoordineret, stærk og udholdende. En velfungerende bækkenbund kan give en fornemmelse af kraft, energi, sanselighed, stabilitet og kontrol, hvilket er betydningsfuldt for hele kroppen.

Bækkenbunden arbejder reflektorisk, hvis den er velkoordineret og har en balanceret grundtonus, og det er her vi som undervisere blandt andet kan gøre en forskel.

Bækkenbundskursus med fokus på anatomi og funktionalitet

På kurset undervises i bækkenbundens anatomi og funktion, samt i bevidstgørelse, træning og afspænding af bækkenbunden.

Kurset giver indsigt i forskellige bækkenbundsproblematikker såsom inkontinenstyper, prolapser, bækkenmyoser, dyspareuni, nykturi, mm.

Det skal vi arbejde med på kurset

  • Hvordan vi som undervisere kan få integreret bækkenbundstræningen i vores holdundervisning, så bækkenbundstræningen bliver sjovere og mere funktionel.
  • Hvordan deltagerne får kontakt til de rette muskler.
  • Hvor meget træning der skal til for at vedligeholde eller genskabe balancen i bækkenbunden.

Vi skal i praksis arbejde med en varieret grad af trænings- og opmærksomhedsøvelser og tests af bækkenbunden. Fokus vil være på det sunde samspil mellem bækkenbunden og kroppen som helhed, men vi skal ligeledes rette fokus mod den svage bækkenbund og den anspændte bækkenbund.

Indholdet på kurset er en kombination af teori og praksis, hvor der bliver lagt op til, at vi bruger hinanden til at sparre og udveksle erfaringer og ideer undervejs.