OKTOBER 2016 • NYHEDSBREV NR. 69 


 
Foto: Søren Nielsen

Ha' det bedre med fødderne
Fødderne har stor betydning for din kropsholdning, og stærke og bevægelige fødder er vigtige for fundamentet. Fødderne er heldigvis et af de områder, hvor træning ret hurtigt giver resultater, og det er aldrig for sent at komme i gang.
Helle Gotveds første bog og en af hendes mange bestsellere, havde fokus på fødderne. Den er spækket med enkle og effektive øvelser der træner føddernes mobilitet.
I forlængelse af bølgen med barfodløb og naturligt løb, har forlaget Rosinante valgt at genudgive Helle Gotveds bog fra 1972. Vi på Gotvedinstituttet har i denne forbindelse redigeret bogen, og bidraget med nye billeder til de mange illustrationer. Det er virkelig blevet en flot bog!!
Bogen udkommer tirsdag 25. oktober, og vil koste 249,- kr. på kontoret.
Fodfesten 29. oktober er aflyst. Vi ønskede at holde en reception med swung og faglig profil, så der kunne komme nogle journalister og skrive en historie om fødderne. De inviterede gæstetalere havde desværre ikke mulighed for at deltage. Vi har derfor valgt at markedsføre bogen på andre måder. Som supplement til bogen kan du se 2 videoklip, hvor Henriette Bolt og Søren Ekman instruerer i siddende og stående træning af fødder.

Gotved-skitur
Vi arrangerer en Gotved-skirejse, hvor der hver dag vil være stræk og bevægelse, så kroppen hurtigere kommer sig ovenpå strabadserne på løjperne. Afrejse er 3. og hjemkomst 12. marts. Søren Ekman vil stå for morgengymnastik inden turen på fjeldet, samt stræk og afspænding om eftermiddagen. Vi arrangerer rejsen i samarbejde med Ruby Rejser og benytter deres skihotel, Skarslia. Det er en af deres ”fællesrejser”, hvor man laver maden sammen. Alle kommer på madhold – normalt en dag på en uge. I resten af ugen nyder du de medrejsendes tryllerier i køkkenet. Derfor kan vi gøre det billigt – for mellem 4998,- per næse for et dobbeltværelse og 5.998,- per næse i enkeltværelse. Læs mere her.

Gravidtræning og efterfødselstræning
Det er vigtigt at give kroppen energi og kræfter til graviditeten, og lige så vigtigt at genopbygge kroppen efter fødslen. Derfor har Gotvedinstituttet kurser der starter og stopper hele året. Læs mere om gravidtræningen og om efterfødselstræningen.

Fuldt hus på uddannelsen
Der er nu 13 energiske, nysgerrige og top-motiverede studerende. I kan godt glæde jer til at møde dem fra fredag 24. februar 2017 på gratisholdet kl. 15.00-16.00.

Liv i Kroppen
På forlaget Rosinante er der lige udkommet en lille bog med enkle og effektfulde øvelser. Bag ”Liv i kroppen” står to garvede bevægelsesmennesker: Fysioterapeut Dorte Mølgaard og bevægelsespædagog Mette Gammeltoft, der begge underviser på uddannelsen til bevægelsespædagog.
Uanset om man sidder foran computerskærmen på et kontor, fylder varer på hylderne i et supermarked, arbejder på et stillads, kører taxa, lastbil eller bus, har kroppen brug for at slippe af med de spændinger, som ensformige arbejdsbevægelser medfører. Liv i kroppen er en ’falckkasse’ fuld af overkommelige øvelser, der let kan passes ind i dagligdagen. De vil bare tage et par minutter hver, og man vil opdage, at de små øvelser har en forbløffende stor virkning. Væk flyver spændinger, hovedpine, muskelsmerter, og i stedet vokser velvære og arbejdsglæde.
Bogen kan købes på kontoret for 69,- kr.

Gaver
Nu er det blevet nemmere at give en gave til Gotvedinstituttet, da du fra og med onsdag 19. oktober kan overføre 200,- kr. via Swipp. Beløbet går direkte ind på gavekontoen, og pengene går til indkøb af gymnastikredskaber. Nummeret er: 6173 9352, og vi mangler 32 gaver i at nå målet på 100 styk inden 31. december. Husk at skrive dit cpr-nummer som meddelelse på betalingen, så får du fuldt fradrag for din gave. Ønsker du at læse mere om hvorfor Gotvedinstituttet har brug for 100 gaver? Læs mere her.

Kommunikationsmedarbejder
Martine Horsevad Andersen er ansat som kommunikationsmedarbejder på instituttet i 3 måneder, og skal hjælpe med at markere den gode bevægelse i medierne. Martine følger også forskellige hold, mens hun er her, så hun får indgående kendskab til Gotvedgymnastikken.Kontoret
Kontoret har åbent mandag 13.00-16.30, tirsdag 10.00-13.00, onsdag og torsdag 10.00-14.00.
Breve og emails besvares indenfor 3 arbejdsdage.

Gotvedinstituttet
Vodroffsvej 51 • 1900 Frederiksberg C • Tlf. 35 35 20 19 • Email kontor@gotved.dk