SEPTEMBER 2016 • NYHEDSBREV NR. 68 


 
Velkommen til sæson 2016/2017!
Gymnastikhuset og underviserne står klar til at tage imod fra 1. september. Vi glæder os til de mange timer vi skal have med bevægelsesglæde, musik og sved på panden.

Ha’ det bedre med fødderne
Helle Gotveds bestseller ”Ha’ det bedre med fødderne” bliver genudgivet fra forlaget Rosinante i nyt format med nye fotos. Det vigtigste for Helle Gotved var at hendes arbejde skulle være tidløst, for ikke at skabe systemer og lave døgnfluer - og det gælder i høj grad også for bogen her. Helle Gotved tager udgangspunkt i menneskets natur - fysiologien og anatomien, som vi deler. Hun taler direkte til læseren, og det eneste, der sprogligt er opdateret i denne nye udgave af bogen, er tiltaleformen.
Fodtøjet ændrer sig, og da der vises fodtøj på billederne, har vi valgt at forny det. Der er desuden kommet et afsnit til om at løbe, en motionsform der har udviklet sig eksplosivt siden 1972. Løb havde Helle Gotved ikke skrevet om i den oprindelige udgave.
I anledning af udgivelsen holder vi fodfest lørdag 29. oktober kl. 13.00. Sæt X i kalenderen, og glæd dig til en dag, hvor tæer, fødder og ben bliver sat fri og i fokus! Du får flere detaljer om hvad der skal ske på den dag i næste nyhedsbrev.

Massage
Fra og med 1. september kan man booke sig en massage over instituttets hjemmeside. Der er et punkt i hovedmenuen, der hedder ”Massage”. På den side står der alt om hvem, hvordan og hvorledes.
Gotvedmassage er skabt som en integreret del af uddannelsen, og vil derfor fungere som en naturlig forlængelse af Gotvedgymnastikken. Alle undervisere er uddannede massører, og det har altid været muligt at få massage på Gotvedinstituttet. Nu gør vi det lidt nemmere og tydeligere at der er denne mulighed. Mange har stort udbytte af at kombinere gymnastik og massage, da åndedræt, flow og sammenhæng i kroppen styrkes.

Nye undervisere
Signe Frydenlunds onsdagshold 10.00, 11.15 og 13.00 vil frem til jul blive undervist af Raisa Castro Olesen, som nok skal sætte sving og rytmer de glade onsdags-dansere og – gymnaster. Fredag 16.30 får nu en fast underviser, og kan se frem til at komme i de trygge, glade og faste hænder hos Vibeke Thevik.

Uddannelsen
Torsdag 1. september møder 2 mænd og 11 kvinder ind til 2 års uddannelse til Gotveduddannet bevægelsespædagog. På uddannelsen har vi også fået nye undervisere.
Edith Maria Hornshøj Laugesen skal undervise i de nyeste træningsprincipper.
Raisa Castro Olesen vil tage sige af musikkens bevægelser
Rune Haarder Olesen vil tage sig at rytmeundervisningen.
Susanne Ørum vil tage sig af stemmetræningen.
I kan glæde jer til at møde de nye studerende til februar, hvor I vil kunne møde dem på gratisholdet fredag 15.00-16.00.

Gotvedrejser
Der er kommet et nyt rejsemål på programmet: Skitur til Norge. Her er det Søren Ekman der er rejseleder og deltagerne vil få en oplevelse af hvordan Gotvedgymnastik passer til skiløb. Søren vil stå for opvarmningen hver morgen, så alle bliver klar til en dag på ski. Om eftermiddagen vil der være en time med udspænding og bevægelse omkring et tema. Derved sluttes dagen godt af, inden aftensmaden og afslapningen, hvor vi kan dele oplevelserne på fjeldet.
Henriette Bolt rejser hvert år til La Santa på Lanzarote, og sørger for Gotvedgymnastik 2 gange dagligt. Det er blevet så stort et hit, at der nu til februar 2017 er 2 uger med Gotvedgymnastik på La Santa. Uge 5 er udsolgt, men hvis du godt kunne tænke dig at komme med i uge 6 i 2017, skal du sende en mail til rejser@gotved.dk. Henriette underviste i uge 33 på Skagenstrand feriecenter sammen med Hanne Herlin, der ud over at være Gotveduddannet bevægelsespædagog også er yogalærer. Henriette stod for Gotvedgymnastikken og Hanne for yogaen. De har arbejdet sammen i flere år, og kender hinanden rigtig godt. De gentager succesen i uge 33 2018.Kontoret
Kontoret har åbent mandag 13.00-16.30, tirsdag 10.00-13.00, onsdag og torsdag 10.00-14.00.
Breve og emails besvares indenfor 3 arbejdsdage.

Gotvedinstituttet
Vodroffsvej 51 • 1900 Frederiksberg C • Tlf. 35 35 20 19 • Email kontor@gotved.dk