MARTS 2015 • NYHEDSBREV NR. 62 


 
Gotvedgymnaster på Det Kongelige Teater
Staying Alive. Foto: Natascha Thiara RydvaldDen 3. og 4. marts opførtes danseforestillingen Staying Alive på Skuespilhusets scene Røde Rum. Med var 42 mænd og kvinder som alle var over 70 år, og de fleste blev rekrutteret fra Gotvedinstituttets mange hold via en forbindelse mellem instruktør Tue Bierring, koreograf Christine Seierstad og bevægelsespædagog Signe Frydenlund. Forestillingerne kørte for propfulde huse, og vakte så stor begejstring fra publikum, at det ikke var svært at hive de fleste med op på scenen til fællesdans ved stykkets afslutning.
For de medvirkende har det været en stor oplevelse og noget af en øjenåbner omkring egen fysisk formåen. I ugerne efter forestillingen har mange af de medvirkende valgt at melde sig på flere hold, fordi de har mærket hvor stor indflydelse bevægelse har på livskvaliteten.
Helle Gotved sagde: Det du giver, får du igen.
Og vi på instituttet istemmer: Holder man sig i form bliver man ved med at kunne gøre hvad man har lyst til. Som for eksempel at sige ja til at medvirke i en danseforestilling på Det Kongelige Teater!
En af de “kongelige dansere”, Henny på 70, skriver til os:
"Min investering gav sig udtryk på den måde, at jeg bare hentede de bevægelser, vi blev bedt om at udføre, frem – som fra en bank. Desuden havde jeg en meget sikker fornemmelse for, hvad min krop magtede og ikke-magtede. Jeg har bare altid NYDT min fredagsgymnastiktime. For det første havde jeg det GODT, når jeg gik derfra, for det andet var arbejdsugen væk og for det tredje lå weekenden åben foran mig. Resultatet af investeringen fattede jeg først i “Staying Alive”-arbejdet."
På grund af succesen genopfører Det Kongelige Teater forestillingen 12. 13. og 14. maj.
Man kan købe billetter her.

Nyt dansehold
Gotvedinstituttet har oprettet et decideret dansehold om onsdagen kl 10-11 med fokus på danseglæde, god musik og højt humør. Holdet er trods en udvidet kapacitet på 20 deltagere allerede overskrevet, så vi er i overvejelser om der er basis for at åbne endnu et dansehold fredag tidlig eftermiddag. Er du interesseret i at være med så kontakt kontoret på kontor@gotvedskolen.dk.

Sommerfest og sæsonafslutning
Vi har fået lyst til at holde en rigtig fest, med mad, drikke, godt selskab og masser af dans og hygge! Derfor vil vi gerne invitere til sommerfest den 29. maj kl 18.30 i Gymnastikhuset. Der vil være en lækker buffet og vin, øl og vand til maden, som indtages siddende, stående og minglende i salen, eller i gården hvis vejret er til det. Der vil blive budt op til en af dansene fra forestillingen ”Staying alive” i Ny Sal efter maden. Festlige indslag, et enkelt klogt ord, en fjollet tale er velkomne. Det koster 250,- kroner at deltage. De 50 kr. går til forplejningen og de 200,- vil være en gave til Gotvedinstituttet. På denne måde kan vi starte her med at indsamle de 100 styks gaver (a 200,- kr.) der skal indsamles inden udgangen af 2015, for at bevare § 8A godkendelsen. Der vil som sædvanlig være fradrag for gaven, hvis man giver os cpr. nummeret. Så indberetter vi den.
Du kan tilmelde dig på frydenlund@gotvedskolen.dk
Har du lyst til at indgå i en lille gruppe som løfter nogle af de forskellige opgaver op til og under selve festen, så meld dig under fanerne. Det bliver både hyggeligt og meget værdsat!

Sommergymnastik
Det er meget nemmere at forblive i form end at skulle oparbejde den! Det fysiske overskud, man bygger op med jævnligt at bevæge sig med gymnastik og dans, falder mere end dobbelt så hurtigt som det bygges op. Derfor tilbyder Gotvedinstituttet et fleksibel sommerferievenligt holdprogram for juni og august. Der vil være en blanding af nogle hold, med et lidt anderledes tema og en forlængelse af allerede eksisterende hold. Der vil være 2 kurser: ”Bliv dus med din bækkenbund” ved Sirid Nolsøe 20. juni og ”Nakke/Skuldre” 15. august ved Mette Bøeg.

Kurser
17. april er der Anakonda 2, for de mænd der har trænet bækkenbund i et stykke tid. Det vil være et kursus med mest bevægelse, balance og stabilitet, for at integrere bækkenbundens funktion i kroppens naturlige bevægelsesmønster. 19. april holder Gotvedinstituttet kursus i balancetræning. På kurset får du viden om din sammensatte balancesans samt tilpassede øvelser, så du selv kan træne og vedligeholde en god balance til hverdag. Læs mere her.

Påskeferie
Påskeferien starter tirsdag 31. marts. Mandag 30. marts er der normal undervisning, så påskeferien varer præcis en uge i år.

Vand
Vi vil bede jer om at medbringe en flaske til vand, når I kommer til gymnastik. Vi vil gerne spare på forbruget af engangskrus for miljøets skyld. I løbet af den næste måneds tid holder vi op med at sætte plastikkrus frem.Kontoret
Kontoret har åbent mandag 13.00-16.30, tirsdag 11.00-14.00, onsdag 10.00-14.00, torsdag 8.00-10.00 og 13.00-15.00. Breve og emails besvares indenfor 3 arbejdsdage.

Kan købes på kontoret
Bøger
• Helle Gotved "Gotvedgymnastik - en grundbog": 229 kr.
• Søren Ekman "Fra regnorm til anakonda - den mandlige bækkenbunds muskler og funktion": 119 kr.
• Helle Hein "Godt liv og bevægelse med knogleskørhed": 249 kr.
• Landsforeningen af statsaut. Fodterapeuter og Søren Ekman "Træn dine fødder sunde": 20 kr.
CD
• Inge Gotved og Dorte Mølgaard: "Energi & krop": 80 kr.
• Helle Gotved "Morgengymnastik": 80 kr.
DVD'er:
• "Træn din balance" - modvirk svimmelhed og bevar et aktivt liv. Lone Schaadt og Søren Ekman. 169 kr.
• "Sund Bund" - udarbejdet af Mette Bøeg. Bækkenbundstræning for kvinder i alle aldre. 169 kr.
• "I Form på 2 m2" - Henriette Bolt og Søren Ekman har sammensat 75 minutters Gotvedgymnastik til hjemmebrug. Bonus-track med Anne Marie Helger. 169 kr.
• "I Form efter fødslen med Gotvedgymnastik" - Henriette Bolt viser her hvordan man kan få kroppen i gang efter fødslen. 169 kr.
• "Indre Fitness" - Ullamai Rose Danielsen har sammensat Gotvedgymnastik og de 5 tibetanere til sit eget koncept. 169 kr.
• "Fra regnorm til anakonda" - Søren Ekmans bog om bækkenbundstræning for mænd - nu som DVD, med intens introduktion af Peter Larsen. 169 kr.
• ”Barfodsgymnastik” – Henriette Bolt og Søren Ekman – Gotvedgymnastik med udgangspunkt i fødder. 169 kr.
3 artikler
• Helle Gotved Om skulderproblemer, totalbevægelse samt krop & stemme. Fra 25 til 50 kr.
Læs mere om udgivelserne her.

Gotvedskolen
Vodroffsvej 51 • 1900 Frederiksberg C • Tlf. 35 35 20 19 • Email kontor@gotvedskolen.dk