Presse

Pressekontakt

Journalister bedes kontakte kommunikationskonsulent Pernille Yde Honoré på mobil: 81 44 04 24 eller mail: honore@gotved.dk

Alle andre henvendelser sker på telefon 35 35 20 19 eller mail: kontor@gotved.dk

Modtag pressemeddelelser

Send mail med navn og medie til honore@gotved.dk, så modtager du automatisk Gotvedinstituttets pressemeddelelser.

Pressefoto

Billederne skal krediteres fotograf Søren Nielsen.

Alle fotos i greyscale 13,5×18 cm 300 ppi. 2126×1595 pixels.

Kort om Gotvedinstituttet

Alt for mange ligger under for en kropsfjendsk kultur, hvor kroppen piskes af sindet. Stress og overbelastning følges af mindreværdskomplekser over deller og dårlig samvittighed over ikke at kunne leve op til idealet. På Gotvedinstituttet går vi imod dette og tror på, at hele mennesket skal bevæges – og det skal føles godt imens og bagefter. Energi er noget, vi bygger op –  og ikke noget, der skal brændes af. Gotvedinstituttet står for glæde, nærvær og fællesskab.

Pressemeddelelse

 

Gotvedinstituttet sætter fokus på føddernes sundhed

”Vi bliver jævnligt bombarderet med reklamer, indslag på tv og annoncer i aviser og magasiner, som fortæller hvordan du taber dig, får flad mave eller store overarme. Men det er som om fødderne er fuldstændig glemt! Det betyder ikke det store om du har et par kilo for meget på sidebenene, det er vigtigt at fødderne er sunde, de er kroppens fundament og er med til at holde kroppen i balance…” siger Henriette Bolt, uddannelsesleder ved Gotvedinstituttet.

014_632x356Gotvedinstituttet genudgiver derfor Helle Gotveds klassiker Ha’ det bedre med fødderne, da bogen i dag er mindst lige så relevant som første gang den blev udgivet i 1972.

Du kender sikkert følelsen af at have ondt i fødderne – det gør de fleste mennesker. Hovedparten af os er født med ”normale” sunde fødder. Men med tiden udvikler fødderne sig ofte negativt, alt efter hvilket miljø de bliver udsat for. Den største synder, i denne negative udvikling, er vores fodtøj. Vi snører vores fødder ned i smalle støvler, står på tæer i tårnhøje hæle eller presser os ned i ALT for små sko. Ja, forfængeligheden og skønhedsidealet har sjældent været på føddernes side. Heldigvis er der lys forude. Ifølge Helle Gotved er fødderne forholdsvis nemme at træne op igen, og et taknemmeligt sted at starte, hvis du vil øge din krops sundhed. Som beskrevet, er fødderne vores fundament. Er der problemer med fødderne vil det forplante sig i resten af kroppen. Vores balance er afhængig af, at musklerne i fødderne fungere som de skal, og uanset hvor i kroppen det knirker, er det ofte fødderne man skal tage fat i.

Bogen, Ha’ det bedre med fødderne, henvender sig til alle, der ønsker at forbedre deres fødders sundhed. Letlæselig, fyldt med humor og med en høj grad af faglighed, beskriver Helle Gotved; føddernes anatomi, hvor smerten stammer fra, hvordan det er muligt at træne fødderne stærke, at løbe korrekt, det perfekte fodtøj og meget mere. Helle Gotved skriver efter princippet om ikke kun at se, men også føle. Hun opfordre læseren til at mærke efter i egen krop, for bedre at kunne forstå teorien og øvelserne i bogen. ”Ha’ det bedre med fødderne” indprenter sig hurtigt i læserens hukommelse, og vil derfor blive en tro følgesvend resten af livet.

forside

 

Genopliv din krop med enkelte øvelser  

Stillesiddende arbejde kan være roden til mange alvorlige livsstilssygdomme, medvirkende til smerter i hverdagen og en forringelse af arbejdsglæden. Med bogen Liv i Kroppen har bevægelsespædagog fra Gotvedinstituttet Mette Gammeltoft og fysioterapeut Dorte Mølgaard skabt en praktisk og let anvendelig ”Førstehjælpskasse” med simple bevægelser, der vil styrke velværet i din krop.

 

oevelseI læsende stund sidder du sikkert foran din computer og studere denne pressemeddelelse. Hvornår har du sidst mærket efter i dine skuldre? Kan du bevæge dem uden problemer, eller har du ligesom SÅ mange andre en tendens til at spænde og løfte dem unødigt op? Til at løsne disse spændinger foreslår Mette Gammeltoft og Dorte Mølgaard at du retter dig op i stolen. Tag fat, hvor din nakke og skuldre mødes, klem og slip med hånden, mens du svinger den anden arm. Efter få minutter, vil du hurtigt kunne mærke en forskel i dine anspændte skuldre.

 

”Kontorstols fælden”

Mange danskere er parkeret på kontorstolen i 7 til 8 timer hver dag. Men det er ikke nok blot at motionere i fritiden. Ifølge Mads Andreasen, der er cand.scient. i Idræt og Sundhed og sundhedsfaglig direktør i virksomheden SUND.dk, skal der langt flere bevægelser ind i arbejdsdagen. De klassiske ture til kopimaskinen og kaffeautomaten er ikke nok i det lange løb, hvis du skal undgå livstilsygdomme, smerter i hverdagen og en forringelse af arbejdsglæden. Ved et stillesiddende job, stopper du kroppens kredsløb, hvilket kan være farligt, da det er med til at holde liv i kroppen. Hermed skaber du en større chance for mere mavefedt, dårlig kost, for lidt søvn og dermed forhøjet blodtryk og kolesterol. Faktorer der ofte kan resultere i livsstilssygdomme, som hjertekarsygdomme, overvægt, åreforkalkning og diabetes.

 

At tilføje flere bevægelser til den stillesiddende arbejdsdag, vil ikke kun have en forebyggende effekt på livstilssygedommene, men vil også have en positiv effekt på hverdagen. En krop i bevægelse udløser endorfiner i hjernen, hvilket er med til at give virksomheden gladere medarbejdere med mere overskud til at løse hverdagens udfordringer. Endvidere stammer mange af hverdagens smerter i led, muskler og hoved, fra spændinger fra det stillesiddende arbejde. Bevægelser og udstræk vil i denne forbindelse, kunne erstatte mange hovedpinepiller og sygedage i det lange løb.

 

En lille bog med en stor virkning

Bogen Liv i Kroppen er en lille og letlæselig bog, som burde have sin faste plads på alle skriveborde i Danmark. Gotveduddannet bevægelsespædagog Mette Gammeltoft og fysioterapeut Dorte Mølgaard har en stor forståelse for kroppens fysik og funktion, hvilket de gennemarbejder med enkle bevægelser og øvelser i bogen. Bogen henvender sig til dig der sidder lidt for meget ned i løbet af dagen. Og som en kærlig reminder, skal den hjælpe dig med at skabe mere bevægelse i din hverdag.

8763846073

 

For yderligere information

kontakt venligst Gotvedinstituttets direktør Søren Ekman
email: ekman@gotved.dk
tlf: 28 88 16 50