Lær dit knæ at kende

Knæets funktion og øvelser der mindsker smerter

Er du ny? Opret dig her!Nationale og internationale retningslinjer viser, at det har bedre effekt at træne end at få kirurgisk og medicinsk behandling for knæproblemer, ifølge Sundhedsstyrelsen og Gigtforeningen. Det vil sige, at træning giver færre smerter og bedre funktion i knæet. Knæproblemer har stor betydning for hele kroppens funktion. Kender du til at blive øm og træt i knæene af længere gåture? At du at får lidt ondt i knæene af at stå op i længere tid, af at gå på trapper eller af at ligge på knæ? Det er ikke sikkert, at du altid oplever smerter i knæene i disse situationer. Selvom det kun sker en gang imellem, er dette kursus relevant for dig. Her vil du få indsigt i, hvordan du selv kan træne dit knæ.

Knæproblemer kan opstå, fordi ryggens muskler ikke arbejder optimalt, eller fordi hofteled og ankler ikke har rette position, når vi bevæger os. Det kan ske til daglig, eller når vi danser, dyrker sport eller træner på anden vis. Vores krop kan have indarbejdet vaner, som har stor betydning for, at knæene ikke bruges rigtigt.

På kurset bliver du præsenteret for metoder til, hvordan du kan arbejde med andre dele af kroppen, så knæene ikke overbelastes. Vi vil også instruere dig i specifikke knæøvelser og vise den positive virkning, de har for hele kroppen. Du får anatomisk og funktionel viden om knæet, som kan give dig øget forståelse for dine gener, og dermed øge din motivation til at træne. Det gælder om at træne hele livet, hvis du ønsker at bevare et selvstændigt frit liv.


Underviser: Mette Bøeg og Dorte Mølgaard i Ny Sal.
Pris: 900 kr.
• Søndag 18. november 2018 kl. 10-14. Tilmeld