Føddernes dag

Sæt dine fødder fri. Gratis fodoplevelse på Gotvedinstituttet

Gør dine fødder ondt, når du træder ud af stiletterne, designerskoene eller de nyeste sneakers? Så er denne dag på Gotvedinstituttet skabt til dig. Vi negligerer vores fødder og gemmer dem væk i alt for små sko, hvor skoens udseende frem for føddernes sundhed er i fokus. Allerede fra 10-års alderen får børn skæve tæer at af gå i forkerte sko.

Kom og få masser af gode oplevelser og gode råd, når vi slår dørene op til et par timer med fødderne i fokus. Gotvedinstituttets farverige protektrice Anne Marie Helger åbner foddagen med en opsang og anekdoter om egne fodoplevelser.

Da Helle Gotved ville skrive om kroppen, var hun i tvivl om, hvordan hun skulle gribe det an. En god ven anbefalede hende at starte nedefra. Det gjorde hun og skrev ”Ha’ det bedre med fødderne”. Bogen har haft stor betydning for mange og blev genudgivet den sidste år med nye billeder. Bogen er så god, at det ikke ville give mening at skrive den om. Søren Ekman, direktør for Gotvedinstituttet, holder en fodformet tale og kommer med fif, der holder dine fødder stærke og smidige.

Vi får også besøg af bevægelsespædagog Dorte Frellesen, der fortæller om sit arbejde med børn og fødder. Barnefoden er blød og indretter sig hurtigt efter skoen, og problemer med skæve tæer kan få konsekvenser for børns knæ, ryg og kropsholdning.

Vi glæder os til at slå dørene op til vores gamle, smukke sal til et par festlige timer med indspark og inspiration.

Program

  • Opsang ved protektrice Anne Marie Helger
  • Sund fod eller…? v. næstformand i foreningen for fodsundhed Poul Einar Jensen
  • Om foreningen for fodsundhed v. Mogens Buhelt
  • Børnefødder og fodtøj ved Dorte Frellsen, bevægelsespædagog
  • Fodformet tale ved Søren Ekman, direktør på Gotvedinstituttet

Studerende fra Gotvedinstituttets bevægelsespædagoguddannelse giver forslag til fodøvelser til alle typer fødder, og der er boder, hvor du både kan prøve og købe f.eks. Rap sko fra Tjubang Sko på Godthåbsvej, fodformede løbesko fra Atra og Nature ved Eik Braun-Ottosen.

Du kan købe Helle Gotveds klassiker ”Ha’ det bedre med fødderne” med 20 procent rabat. Bogen blev genudgivet den 25. oktober 2016.

Du kan også købe kaffe og kage. Overskuddet går til en ekskursion for de studerende. (Betal med Mobilepay eller kontanter).

Arrangementet er et samarbejde mellem Foreningen for Fodsundhed og Gotvedinstituttet.


Sted: Gotvedinstituttet
Pris: Gratis!
• Lørdag 1. april 2017 12.30-14.30. Tilmelding.