Et liv med fri bevægelse

Mobilitet, styrke og motorisk kontrol

311_632x356

Kroppen skal holdes ved lige hele livet. Som børn lærer vi os selv grundlæggende bevægelsesmønstre og hvilestillinger; som at kravle, sidde på hug, hoppe, rulle mm. Funktioner der fulgt os hele livet uden større omtanke. Det er imidlertid ikke noget vi må tage for givet, da disse funktioner kan videreudvikles, som alt slags bevægelse. Med udgangspunkt i hverdagen, vil vi på dette kursus arbejde med forskellige funktioner; kravle-mønstre, dyb hugsiddende, fra siddende til stående, fra liggende til stående m.m. Vi undersøger hvordan disse bevægelser kan progredieres og modificeres.

Derpå undersøges kroppens potentialer og begrænsninger i disse bevægelser. I fællesskab ser vi på ”klassiske” begrænsninger i bevægeapparatet, og undersøger hvordan vi kan arbejde med disse blokerede områder i kroppen, der hindrer os i at bevæge os så frit som muligt. Dette gør vi ved at kigge nærmere på kroppens fasciavæv (bindevævet) via stræk, ledmobilitet og arbejde med bolde.

Vi sætter også fokus på hvordan du kan optimere stabiliteten og styrken i områder hvor den mangler. Sidst men ikke mindst sammensættes de forskellige øvelser og bevægelsesmønstre til små flow-sekvenser, som via bevægelse til musik, giver muligheden for at træne den motoriske kontrol.

ALLE kan være med!

Vi arbejder meget langsomt og kontrolleret, og der vil altid være mulighed for at modificere en øvelse. Det meste af kurset vil foregå ved undervisning af gruppen som helhed, men enkelte gange arbejdes der 2 & 2 og i små grupper. Det meste af kurset er praktisk orienteret, men der vil undervejs være teoretisk tilknytning til de enkelte øvelser og bevægelsesmønstre.


Underviser: Edith Maria Hornshøj Laugesen i Ny Sal.
Pris: 520 kr.
• Søndag 5. marts 2017 kl. 10.00-14.00. Tilmelding.