Hvad er Gotvedgymnastik?

Gotvedgymnastik er for dig, der vægter kvalitet i bevægelsen og sammenhæng mellem musik og bevægelse.

Se listen over alle vores hold eller kurser

Med Gotvedgymnastik i kroppen oplever du ro, velvære og styrke. En tilstand, som styrker immunforsvaret og forebygger stress. De metoder, vi anvender på Gotvedinstituttet, inspireres af tidens trends og forandringer, men vi fastholder Helle Gotveds gymnastikpædagogiske værdier om det naturlige bevægelsesmønster.

Vi bruger begreber som kropsbevidsthed, flow, energi, kraft og variation som bærende elementer i hver time. Dagligdags bevægelser som gang, løb, skub eller træk bruger vi til at træne kroppens muskulatur og sammenhæng. Det kaldes funktionel træning og giver den styrke, som du skal bruge i hverdagens udfordringer. Mange beskriver Gotvedgymnastik som ”at komme hjem” som den oplevelse, man får, når kroppen bliver bevæget roligt og bevidst. Enkle og gentagne bevægelser giver ro i krop og sind.

Vi ved, at kroppen skal udfordres for at øge muskulaturens styrke. Derfor vil der altid være styrkende øvelser, så man mærker, at kroppen bliver stimuleret og udfordret. Når udfordringerne passer til dine forudsætninger, bliver du stærkere.

Åndedrættet er centralt i mennesket. Vi arbejder bevidst med åndedrættet for at skabe jordforbindelse og gennemstrømning for at tilføre kroppen mere ilt og nye ressourcer. Udspænding, stræk, afspænding og enkle massageøvelser bruger vi til at skabe øget kontakt med enkelte kropsdele og muskler. På den måde kan man bevare spændingsbalance og bevægelighed omkring led, hvilket giver øget velvære og udsætter alderdomsforandringer.

Gotvedgymnastik er for krop og sjæl. Fællesskabet med de andre på holdet har stor betydning for glæden og motivationen for at komme igen – og igen. Det er aldrig for sent, og alle kan være med!

Alle undervisere har vores uddannelse til bevægelsespædagog, og har dermed valgt et liv i bevægelse. Læs mere om de enkelte undervisere på hjemmesiden ved at klikke på deres navn.