Gratis foredrag om hjernen og bevægelse 26/4

Bevidsthed, hjernen og bevægelse

Kom til gratis foredrag med Mark Schram Christensen, MSc, PhD og lektor på institut for neurovidenskab på Københavns Universitet, fredag den 26. april kl. 13 – 14.30 på Gotvedinstituttet, Vodroffsvej 51, Frederiksberg C.

I foredraget giver Mark Schram Christensen en kort beskrivelse af, hvordan hjernen styrer bevægelser, og hvordan man studerer hjernen og bevægelser. Han fortæller også om nogle eksempler på en række paradokser inden for hjernens styring af bevægelser, blandt andet hvordan hjernen ikke alene kan kontrollere bevægelser baseret på sansesignaler, men behøver forudsigelser af, hvordan det føles at bevæge sig.

Mark Schram Christensen fortæller også om, hvordan disse forudsigelser er med til at give en følelse af, at vi har kontrol over vores egne bevægelser. Han fortæller også, hvordan synet kan snyde hjernen, så man tror, at man bevæger sig på én måde, men i virkeligheden bevæger sig på en helt anden måde.

Endelig skitserer Mark Schram Christensen nogle af de eksperimentelle resultater, der stiller spørgsmålstegn ved, om vi har en fri vilje til at styre vores bevægelse, og giver nogle eksempler på, at bevægelser kan kontrolleres helt uden bevidst kontrol.

Forhåbentlig vil foredraget give anledning til spørgsmål og diskussion af de konsekvenser, som eksemplerne har for menneskets bevidste opfattelse af sig selv og dets bevægelser.

Mark Schram Christensen er lektor ved Institut for Neurovidenskab på Københavns Universitet og har i mange år forsket i sammenhængen mellem bevægelse bevidsthed, som han undersøger hos både raske forsøgsdeltagere og hos børn med medfødt hjerneskade (cerebral parese). Han er udannet civilingeniør fra DTU og har en Phd fra Institut for Idræt på Københavns Universitet.

Foredraget er en del af Forskningens døgn.

Tilmeld dig her. Tilmelding er gratis.

Udgivet i aktuelt