Deltagere til nyt forskningsprojekt om aktivt ældreliv søges

Halvdelen af danske ældre er ikke tilstrækkeligt fysisk aktive i forhold til nationale anbefalinger. Dette påvirker både individ og samfund, da aktive ældre lever længere og har færre problemer med helbredet.

Er du over 70 år, og har du lyst til at øge eller vedligeholde dit nuværende aktivitetsniveau, ved hjælp af skridttællere og motiverende samtaler med en fysioterapeut? Et nyt studie på Københavns Universitet skal undersøge, om det kan øge ens fysiske aktivitetsniveau, at modtage motiverende samtaler fra en fysioterapeut. Deltagerne skal gå med en skridttæller og bruge en mobilapplikation i 12 uger. De vil muligvis også skulle deltage i telefoniske samtaler med en fysioterapeut. For at få de sidste deltagere i hus tilbyder vi nu, at man kan beholde skridttælleren, når man har været med i forsøget. Der er tale om en Garmin Vivofit 3 skridttæller.

Følg linket til Copenhagen Center for Health Technology for at læse materialet om undersøgelsen og kontakt ph.d.-studerende og leder af undersøgelsen Rasmus Tolstrup Larsen på rala@sund.ku.dk, hvis du vil deltage.

 

Udgivet i aktuelt